Καραβάνια «αγανακτισμένων» από όλη την Ισπανία συγκλίνουν στην Μαδρίτη - iefimerida.gr

Καραβάνια «αγανακτισμένων» από όλη την Ισπανία συγκλίνουν στην Μαδρίτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά "καραβάνια" διαδηλωτών από όλη την Ισπανία θα συγκλίνουν σήμερα Σάββατο στη Μαδρίτη την παραμονή μιας νέας ημέρας διαμαρτυρίας των "Αγανακτισμένων", το κίνημα που γεννήθηκε πριν από δύο μήνες για να καταγγείλει την ανεργία, τις υπερβολές του καπιταλισμού και τη διαφθορά.

Εδώ και ένα μήνα, μικρές ομάδες διαδηλωτών με υπνόσακους και εξοπλισμό κατασκήνωσης έχουν διασχίσει τη χώρα, από πολλές πόλεις όπως η Βαρκελώνη, η Μάλαγα και η Βαλένθια, σταματώντας σε χωριά για να οργανώσουν λαϊκές συνελεύσεις.

Μία από τις μεγαλύτερες πορείες, η οποία αριθμούσε 130 άτομα στο τέλος της διαδρομής, αναχώρησε στις 24 Ιουνίου από τον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα στα βόρειο-δυτικά, για να διασχίσει περισσότερα από 600 χλμ. έως τη Μαδρίτη.

"Είχαμε πολύ καλή υποδοχή. Οι άνθρωποι βλέπουν ότι εμείς λέμε την αλήθεια", εξήγησε ο Σάντι, ένας φοιτητής δημοσιογραφίας 22 ετών σε τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ η πορεία πλησίαζε τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, περισσότερα από 500 άτομα συμμετέχουν σε αυτά τα "καραβάνια". Αναμένεται να συγκεντρωθούν το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Puerta del Sol, εμβληματικό σημείο εκκίνησης του κινήματος πριν από δύο μήνες, ενώ με αυτούς θα ενωθούν διαδηλωτές που αναχώρησαν με λεωφορεία από περίπου τριάντα πόλεις.

Την Κυριακή το βράδυ, οι "εξεγερμένοι" σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στους δρόμους της Μαδρίτης, έως την Πουέρτα δελ Σολ, ένα μήνα μετά την τελευταία μεγάλη ημέρα κινητοποίησης τους, στις 19 Ιουνίου, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι σε όλη την Ισπανία.

Το κίνημα που εμφανίστηκε στις 15 Μαΐου και δεν έχει προηγούμενο στη χώρα αυτή, συγκεντρώνει τους νέους, αλλά επίσης Ισπανούς από κάθε κοινωνική ομάδα που συνασπίζονται γύρω από ετερόκλητες διεκδικήσεις: την μείωση της ανεργίας, που βρίσκεται σε ύψος-ρεκόρ (21,29%), την κοινωνική ανασφάλεια, τους πολιτικούς που κατηγορούνται ότι δεν αντιπροσωπεύουν το λαό, τις υπερβολές του καπιταλισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ