Οταν το αυτοκίνητο του Τζέιμς Ντιν γινόταν συντρίμμια και ο κόσμος ολόκληρος πάγωνε ακούγοντας για το θάνατό του [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν το αυτοκίνητο του Τζέιμς Ντιν γινόταν συντρίμμια και ο κόσμος ολόκληρος πάγωνε ακούγοντας για το θάνατό του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τραγικός θάνατος του Πολ Γουόκερ σε τροχαίο δυστύχημα που από χθες απασχολεί τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, ξύπνησε μνήμες από το τροχαίο δυστύχημα που σκότωσε τον Τζέιμς Ντίν, τον σπουδαιότερο ηθοποιό που έβγαλε το Χόλιγουντ μετά τον Μάρλον Μπράντο.

Οπως και ο Γουόκερ, έτσι και ο Τζέιμς Ντιν είχε εμμονή με τα αυτοκίνητα, ρίσκαρε τη ζωή του συχνά αγγίζοντας τα υπέρτατα όρια ταχύτητας και ριψοκίνδυνης οδήγησης. Μάλιστα δεν είναι τυχαία πως υπήρχε όρος στα συμβόλαιά του να μην τρέχει σε αγώνες προκειμένου να αποφύγει ατυχήματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ετσι, στις 30 Σεπτεμβρίου 1955, έχοντας μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα του Γίγαντα, ξεκίνησε μαζί με τον φίλο του και εκπαιδευτή του, με την Porche Spyder 550 του για τον αγώνα ταχύτητας που θα γινόταν την επόμενη μέρα.

Στο δρόμο συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε φοιτητής. Ο εκπαιδευτής και ο φοιτητής γλύτωσαν με τραύματα, ο Τζέιμς Ντίν όμως ξεψύχησε, αφού έσπασε ο λαιμός του και υπέστη εσωτερική αιμορραγία. Τον θρήνησε όχι μόνο το Χόλιγουντ αλλά ολόκληρος ο κόσμος. Και μοιραία με το θάνατό του, από πολλά υποσχόμενος ηθοποιός σταρ έγινε αιώνιο σύμβολο νεότητας και ταλέντου, ενώ συνδέθηκε καρμικά με τον τίτλο της ταινίας που τον καθιέρωσε «Επαναστάτης χωρίς αιτία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χόλιγουντ Porche Tζέιμς Ντιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ