«Επικίνδυνος για τις γυναίκες ο Στρος Καν»

Μια σοσιαλίστρια βουλευτής, η Ορελί Φιλιπετί, κατέθεσε σήμερα στους ανακριτές που ασχολούνται με την υπόθεση της μήνυσης που έχει υποβληθεί στη Γαλλία κατά του Ντομινίκ Στρος Καν από την Τριστάν Μπανόν, νεαρή συγγραφέα που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι προσπάθησε να τη βιάσει το 2003.

Μετά τον Φρανσουά Ολάντ, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) το 2003, που κατέθεσε την Τετάρτη, η αστυνομία πήρε κατάθεση από την Ορελί Φιλιπετί, η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, είχε την εποχή εκείνη συμβουλεύσει την Τριστάν Μπανόν να καταθέσει μήνυση, και είχε χαρακτηρίσει τον DSK ως άνδρα "επικίνδυνο για τις γυναίκες" σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε στείλει στη μητέρα της μυθιστοριογράφου.

"Έκανα το καθήκον μου ως πολίτης και πολιτικός", δήλωσε σήμερα η Φιλιπετί βγαίνοντας από το κτίριο της αστυνομίας: "εξήγησα αυτά που θυμάμαι για τα γεγονότα που χρονολογούνται το 2003, δηλαδή πριν από οκτώ χρόνια".

"Νομίζω ότι και ο Φρανσουά Ολάντ αλλά και εγώ την εποχή εκείνη είχαμε τη σωστή στάση, αξιοπρεπή και κατάλληλη απέναντι σε κάποιον που δηλώνει ότι ήταν θύμα σεξουαλικής επίθεσης, συμβουλεύσαμε δηλαδή το εν λόγω πρόσωπο να υποβάλει μήνυση", δήλωσε μπροστά σε πολλούς δημοσιογράφους.

Οι ερευνητές θα πάρουν καταθέσεις από όλα τα άτομα τα οποία, σύμφωνα με την Τριστάν Μπανόν και την μητέρα της Αν Μανσουρέ, είχαν ενημερωθεί για τα καταγγελλόμενα γεγονότα που χρονολογούνται το 2003 σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού. Αποκυήματα φαντασίας, σύμφωνα με τον DSK που έχει υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Λοράν Φαμπιίς και μια εθνική γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Λοράνς Ροσινιόλ, αναφέρθηκαν επίσης από την Τριστάν Μπανόν και την Αν Μανσουρέ, καθώς και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, όπως ο γνωστός πρώην παρουσιαστής του δικτύου TF1 Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ, ή του νομικού κόσμου, στους οποίους ισχυρίζονται ότι ανέφεραν τα γεγονότα αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ