Με καθυστερήσεις που ξεπερνούν τον ένα μήνα πληρώνονται ένα εκατ. εργαζόμενοι - iefimerida.gr

Με καθυστερήσεις που ξεπερνούν τον ένα μήνα πληρώνονται ένα εκατ. εργαζόμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στοιχεία είναι δραματικά και δείχνουν ανάγλυφα την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά εργασίας. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση που ξεπερνάει τον ένα μήνα.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία της έρευνας,που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», μόνο μια στις δυο επιχειρήσεις καταβάλει κάθε μήνα τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους. Ένα ποσοστό επιχειρήσεων, που αγγίζει το 50%, δεν καταβάλει κανονικά τους μισθούς. Πολλές φορές οι καθυστερήσεις φτάνουν ακόμα και στους τρεις μήνες.

Είναι αξιοσημείωτο πως μόνο τέσσερις στους δέκα εργαζόμενοι λαμβάνουν τον μισθό τους, δίχως καθυστέρηση. Παράλληλα, όπως αναφέρουν και οι Επιθεωρητές Εργασίας, μεγάλη είναι και η έκταση των ψευδώς δηλωθέντων. Σε αρκετές περιπτώσεις, αυτό «κρύβει» μισθωτούς που εργάζονται μεν επί οκτώ ώρες αλλά δηλώνονται για τέσσερις ή πέντε ώρες με το 50% του μισθού.

Οπως σημειώνει και ο εργατολόγος, Μ. Στεφανάτου: «δεν βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου οι εργοδότες έχουν κεφάλαιο προς διάθεση αλλά δεν πληρώνουν μισθούς», αλλά αντίθετα αρκετοί πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ