Αδιόρθωτος ο Πούτιν -Μετά από την Μέρκελ και την Ελισάβετ, έστησε και τον Πάπα

Αποκλείεται να μην έχει ρολόι. Αξεσουάρ που βέβαια του είναι περιττό για το συγκεκριμένο λόγο, αφού γύρω του υπάρχουν πάντα πολλοί άνθρωποι που μπορούν να του υπενθυμίσουν πως πρέπει να ετοιμαστεί για κάποια συνάντηση. Παρόλα αυτά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει τραγικά ασυνεπής. Ετσι, έπειτα από την Ανγκελα Μέρκελ και την Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Ρώσος πρόεδρος κατάφερε να στήσει ακόμη και τον Πάπα.

Αυτή τη φορά τουλάχιστον είχε μία αληθοφανή δικαιολογία. Οι συνοδοί του Ποντίφικα περίμεναν 50 ολόκληρα λεπτά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε αποκλειστεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του από τις οργισμένες διαδηλώτριες που έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις Pussy Riot, όπως γράφει η Moskovskiy Komsomolets. Βέβαια, με την κακή συνήθειά του να έχει γίνει πλέον γνωστή, το πρόβλημα που προέκυψε με τη διαδήλωση ήταν μάλλον τυχαίο, καθώς το πιο πιθανό είναι να καθυστερούσε ούτως ή άλλως ο Πούτιν.

Αλλωστε, στις αρχές του μήνα είχε αφήσει την πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γκουέν Χιουέ, να περιμένει 30 λεπτά, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεούλ. Και ενώ ήταν ήδη καθυστερημένος σταμάτησε να μιλήσει με λάτρεις των πολεμικών τεχνών. «Κύριε Πούτιν ελάτε στην ώρα σας την επόμενη φορά», είχε γράψει τότε στο πρωτοσέλιδο η Korea Times.

Βέβαια, η φιλελεύθερη ρωσική ιστοσελίδα Slon.ru είχε επισημάνει πως οι Κορεάτες δεν θα έπρεπε να αισθάνονται προσβεβλημένοι, αλλά μάλλον... κολακευμένοι, αφού με βάση τις συνήθειες του Πούτιν η ημίωρη καθυστέρηση «αποτελεί δείγμα βαθύτατου σεβασμού» από την πλευρά του.

Ο ασυνεπής Ρώσος πρόεδρος μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει στήσει αρκετές μεγάλες προσωπικότητες. Η βασίλισσα Ελισάβετ τον περίμενε 14', η Ανγκελα Μέρκελ 40', αλλά το χειρότερο το έζησε ο Τζον Κέρι που χρειάστηκε να κάνει υπομονή τρεις ώρες σε μία συνάτνησή τους για τη Συρία.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή της Moskovskiy Komsomolets, αιτία δεν είναι η αδιαφορία του αλλά η υπέρμετρη σχολαστικότητα, καθώς πριν από κάθε σημαντικό ραντεβού «διπλοτσεκάρει τις πηγές των πληροφοριών».

Η αναμονή για την εμφάνιση του Πούτιν δεν είναι... προνόμιο μόνο των ηγετών. Η πρώην σύζυγός του Λουντμίλα έχει δηλώσει ότι συχνά την άφηνε να περιμένει στα ραντεβού. Η αργοπορία του πάντως τον χαρακτηρίζει σε τέτοιο βαθμό που, όπως τονίζει μπλόγκερ της αντιπολίτευσης, Αντρέι Μάλγκιν, «κατά πάσα πιθανότητα θα αργήσει ακόμα και στην κηδεία του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ