Μετά το ξύλο, πόλεμος -Ανταλλαγή «πυρών» ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Περιφερειακό συμβούλιο - iefimerida.gr

Μετά το ξύλο, πόλεμος -Ανταλλαγή «πυρών» ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Περιφερειακό συμβούλιο

Μετά το ξύλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υλικό για νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τη στάση των βουλευτών του, η Κουμουνδούρου απάντησε κάνοντας λόγο για «δρόμο λάσπης και βρώμικης προπαγάνδας», ενώ στο... χορό μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, που αναφέρθηκε σε «ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ολα αυτά για την ένταση που επικράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ήρθαν στα χέρια με αφορμή την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση και να καταδικάσει τις πρακτικές βίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως ο κ. Κεδίκογλου «για άλλη μία φορά ελεεινολογεί και ψεύδεται».

Το ζήτημα δεν έμεινε εκεί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανταπαντώντας επισήμανε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να αγνοούν τις αναλυτικές αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης και τις καταγγελίες των θυμάτων από τις βιαιοπραγίες βουλευτών του. Δεν προκαλεί έκπληξη. Στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να θάβουν την πραγματικότητα όταν δεν τους βολεύει».

Και πάλι η Κουμουνδούρου «σήκωσε το γάντι» και αποκρίθηκε: «Ασ' τα Σίμο πήραν φωτιά οι μονταζιέρες. Και πάλι καλό Σαββατοκύριακο».

ΠΑΣΟΚ: Ενα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως ανέφερε, «οι βουλευτές του Δημήτρης Τσουκαλάς και Στάθης Παναγούλης (γνωστός και από άλλες χυδαιότητες), επιχείρησαν με τραμπούκικες συμπεριφορές να διαλύσουν βίαια τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είχε ως αντικείμενο την περιβαλλοντική μελέτη (και μόνο) για την αδειοδότηση του σχεδίου ανάπλασης του ακινήτου του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης».

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε με απόλυτο και σαφή τρόπο τις «τραμπούκικες ενέργειες, τις χυδαίες απειλές και τις ύβρεις τους κατά του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού» και κάλεσε όλους να κάνουν το ίδιο.

Ζήτησε επίσης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν «πώς συμβιβάζονται οι δήθεν περιβαλλοντικές τους ανησυχίες, με την παρουσία μεταξύ των υποστηρικτών τους, από την μια εκπροσώπων μεγαλοσυμφερόντων της περιοχής και από την άλλη των καταληψιών του κάμπινγκ Βούλας/Βουλιαγμένης».

«Αλλά όταν κάποιοι αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε κάθε πράξη καταστροφής και διάλυσης, προσδεδεμένος με κάθε λογής μεγάλα συμφέροντα», σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη και κατέληξε τονίζοντας: «Φαίνεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν επιτέλους να υλοποιούν τις εντολές του κ. Τσίπρα για την απομάκρυνση των επενδυτών».

Σγουρός: H λογική της «καλής βίας» έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων

Για «ύβρεις, λοιδορίες και απειλές» «υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε δήλωσή του.

Ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως «δυστυχώς η λογική της ''καλής βίας'' έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων. Οταν διαφωνούν με μια διαφορετική άποψη, θεωρούν ότι, στο όνομα της κοινωνίας, μπορούν να βρίζουν, να απειλούν και να τραμπουκίζουν. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη Δημοκρατία».

Όπως εξήγησε, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε τη Γνωμοδότηση για μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης και «δεν είχε αρμοδιότητα ούτε για την πώληση, ούτε για το διαγωνισμό, ούτε για το τίμημα».

«Λεπτομέρειες άνευ σημασίας για κάποιους που ήρθαν με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο για να διακοπεί η συνεδρίαση. Το συνηθίζουν άλλωστε κάθε φορά που δεν τους αρέσει μια απόφαση», επισήμανε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά των βουλευτών ανέφερε: «Επί 4 ώρες, σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις, δεχόμασταν συνεχείς ύβρεις, λοιδορίες και απειλές. Και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θλιβερές φιγούρες μιας θλιβερής νοοτροπίας που προτάσσει το κομματικό συμφέρον σε βάρος του εθνικού. Που θυσιάζει τους θεσμούς στο βωμό της κομματικής γραμμής. Που ενδιαφέρεται μόνο για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Οι ''επισκέπτες'' Περιφερειακοί Σύμβουλοι χθες κάθισαν επί 4ωρο προκειμένου να επιτελέσουν το κομματικό τους καθήκον. Και αφού κόλλησαν τα ένσημα του κομματικού πατριωτισμού αποχώρησαν με ήσυχη συνείδηση. Κατανοώ την αγωνία τους να αναρριχηθούν στην ιεραρχία των νέου τους κόμματος στο οποίο μεταπήδησαν. Ο καθένας κρίνεται».

Τσουκαλάς: Και ξεπουλάνε και μας δέρνουν

Διαφορετική εικόνα του περιστατικού παρουσίασε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής και Περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μακροσκελή δήλωσή του περιγράφει την ροή την εξελίξεως από την πρώτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26.11.2013. Ο κ. Τσουκαλάς κατηγορεί τον κ. Σγουρό, ότι «ανέβηκε στην κορυφή του αμφιθεάτρου, που ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση, και μου επιτέθηκε σπρώχνοντας και απειλώντας με. Εχει μπερδέψει προφανώς την ιδιότητα του ως Περιφερειάρχη με την ιδιότητα του παλαίμαχου αρσιβαρίστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να αποκρύψει την αυταρχική νοοτροπία και πρακτική του».

Επίσης κατηγορεί τον κ. Σγουρό ότι «από το πρωί γυρίζει στα κανάλια και ψεύδεται ασυστόλως, θέλοντας να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος και να το περιγράψει ως επεισόδιο που ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια η εικόνα που προβλήθηκε από τα μέσα και δείχνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη να προπηλακίζεται, διαψεύδει τον περιφερειάρχη». «Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας!», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τσουκαλάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ