Αναβολή για τις διπλές τιμές στα βιομηχανικά προϊόντα - iefimerida.gr

Αναβολή για τις διπλές τιμές στα βιομηχανικά προϊόντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Αθανάσιου Σκορδά, αναστέλλεται μέχρι τις 31/12/2014 η υποχρέωση αναγραφής διπλών τιμών (προ και μετά ΦΠΑ) στα βιομηχανικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) για τα βιομηχανικά προϊόντα που πωλούνται σε καταστήματα εκτός των παντοπωλείων, στις λιανικές τιμές που αναγράφονται στις πινακίδες, τιμοκαταλόγους, ετικέτες, συσκευασίες κλπ. μαζί με την τιμή λιανικής που εμπεριέχει τον ΦΠΑ θα πρέπει να αναγράφεται και η τιμή προ Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όμως, η απόφαση για την αναβολή της αναγραφής των διπλων τιμών, κρίθηκε αναγκαία, καθώς όταν δημοσιεύτηκαν οι Κανόνες Διακίνησης Εμπορίας και Παροχής Υπηρεσιών, είχε ήδη ολοκληρωθεί η παράδοση των προϊόντων για τη χειμερινή περίοδο και συνεπώς, θα δημιουργείτο σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ