Ράιαν Γκιγκς: Το παιδί θαύμα που εντόπισε ένας γαλατάς έγινε 40 και ακόμη μαγεύει ποδοσφαιρικά - iefimerida.gr

Ράιαν Γκιγκς: Το παιδί θαύμα που εντόπισε ένας γαλατάς έγινε 40 και ακόμη μαγεύει ποδοσφαιρικά

Ράιαν Γκιγκς: Το παιδί θαύμα που εντόπισε ένας γαλατάς έγινε 40 και ακόμη μαγεύε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ο Ντένις Σκόφιλντ έκανε μία από τις συνηθισμένες βόλτες του στα σχολεία του Μάντσεστερ, δεν πίστευε ότι θα εντόπιζε ένα τέτοιο θησαυρό. Ο Βρετανός γαλατάς ήταν εκείνος που άφησε στην... πόρτα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ράιαν Γκιγκς. Το παιδί θαύμα που έκλεισε τα 40 του την Παρασκευή και παραμένει μία εμβληματική φιγούρα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο Σκόφιλντ περνούσε τις ημέρες του μοιράζοντας το γάλα στα σπίτια, ενώ παράλληλα είχε ως... χόμπι τον εντοπισμό ταλέντων για την Μάντσεστερ Σίτι. Πριν από 32 χρόνια, έκλεψε το βλέμμα του ένας ψηλόλιγνος οκτάχρονος πιτσιρικάς. Πού να ήξερε τότε πως μόλις είχε εντοπίσει τον ποδοσφαιριστή που έγινε έμβλημα της γενιάς του όχι μόνο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Περνούσα έξω από ένα σχολείο και είδα μερικούς πιτσιρικάδες με τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια που ετοιμάζονταν να παίξουν. Αποφάσισα να μείνω λίγο για να τους δω και παρατήρησα κάποιον που έτρεχε σαν γαζέλα και ήταν δυναμίτης με την μπάλα. Το όνομά του ήταν Ράιαν Γουίλσον», διηγείται ο γαλατάς που άλλαξε τη ζωή εκείνου του πιτσιρικά που έγινε γνωστός τελικά με το επίθετο της μητέρας του.

Αμέσως τον πλησίασε και τον ρώτησε πού είναι οι γονείς του και ζήτησε από τη μητέρα του αν μπορεί ο μικρός να παίξει με την ομάδα του, την Deans Youth. Την επόμενη ημέρα πήγε και τον πήρε από το σπίτι του, μαζί με τον μικρό αδερφό του. «Αμέσως κατάλαβα ότι είχα κάτι ιδιαίτερο στα χέρια μου», θυμάται. Ο μικρός είχε χαρίσματα που ο Σκόφιλντ δεν είχε ξαναδεί όσα χρόνια ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο. Δεν είχε άδικο.

Μεγαλώνοντας μέσα στο γήπεδο, ο Γκιγκς συνέχισε να κερδίζει θαυμασμό. Οπως λέει ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε, αντίπαλοι παίκτες τον ρωτούσαν πριν από τα παιχνίδια αν θα έπαιζε ο μικρός εκείνη την ημέρα. Οταν τους απαντούσε αρνητικά, απογοητεύονταν. «Γελούσα με αυτό. Ηταν μόλις 9-10 χρονών, αλλά έλεγαν ότι ήθελαν να παίξουν με έναν μελλοντικό σταρ».

Οταν ο μικρός έκλεισε τα 14- και μπορούσε να υπογράψει σε ομάδα- ο Αλεξ Φέργκιουσον πήγε στο σπίτι του. Ο Ράιαν ήταν οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Μόλις είχε κάνει το πρώτο βήμα για μία θρυλική καριέρα. Και την ίδια ώρα άρχιζε να γράφεται ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των «κόκκινων διαβόλων», καθώς στην ομάδα των μικρών ο Γκιγκς γνώρισε τον Πολ Σκόουλς, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τους Γκάρι και Φιλ Νέβιλ.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, αποτελεί ακόμη εμβληματική φιγούρα μέσα στα γήπεδα. Αποτελεί τον πιο επιτυχημένο παίκτη του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει 13 πρωταθλήματα και δύο Champions League. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις λίγα 24ωρα πριν κλείσει τα 40- την περασμένη Τετάρτη στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπάγερν Λεβερκούζεν, ανάγκασε έναν παίκτη της γερμανικής ομάδας να ρωτήσει τον Γουέιν Ρούνεϊ πόσο χρονών είναι ο Γκιγκς. Γιατί δεν πίστευε ότι στα 40 του μπορεί κάποιος να παίζει ακόμη σαν... κόκκινος διάβολος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ