Αδοξο τέλος για τον κομήτη ISON: Κάηκε περνώντας από τον Ηλιο [βίντεο] - iefimerida.gr

Αδοξο τέλος για τον κομήτη ISON: Κάηκε περνώντας από τον Ηλιο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μοίρα του μυθικού Ικαρου φαίνεται πώς είχε ο κομήτης της χιλιετίας, αφού το πολυαναμενόμενο πέρασμα του από τον Ηλιο είχε ολέθριο αποτέλεσμα. Ο ISON πλησιάζοντας στο περιήλιο χάθηκε από τα ραντάρ και λίγες ώρες αργότερα, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ερευνητές της NASA αναφέρουν ότι πιθανότατα ο ISON, που ουσιαστικά ήταν μία μεγάλη μάζα από βράχους και πάγο, διαλύθηκε σε κομμάτια τα οποία στη συνέχεια έλιωσαν από τις υψηλές θερμοκρασίες στο περιήλιο.

Εξαρχής οι αστρονόμοι φοβόντουσαν ότι ο κομήτης δε θα καταφέρει να επιβιώσει από τις υψηλές θερμοκρασίες που στο περιήλιο φτάνουν έως και 4.900 βαθμούς Κελσίου, αλλά και από τις παλιρροϊκές δυνάμεις που δεχόταν από το βαρυτικό πεδίο του Ηλιου, ωστόσο σε περίπτωση που επιβίωνε θα δημιουργούσε ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Σύμφωνα με την Κάρι Λίς, από το Πανεπιστήμιο Τζον Χοπκινς, ακόμη και αν ο κομήτης έχει καταστραφεί, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να δούμε ένα εντυπωσιακό θέαμα το Δεκέμβριο από τη Γη, αφού τα απομεινάρια του κομήτη θα εμφανιστούν ως μια μεγάλη πράσινη λωρίδα στο νυχτερινό ουρανό στο βόρειο ημισφαίριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίντεο Ήλιος κομήτης ISON
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ