Οι Ιταλοί κλαίνε για τα Gucci, τα Valentino και τα Bulgari που χάνουν λόγω κρίσης - iefimerida.gr

Οι Ιταλοί κλαίνε για τα Gucci, τα Valentino και τα Bulgari που χάνουν λόγω κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είμαστε κι εμείς με τα προβλήματα της δημοσιονομικής προσαρμογής, της ύφεσης και της ανεργίας, είναι και οι Ιταλοί που ως λάτρεις του στυλ «κλαίνε» για τις εθνικές τους εταιρίες που πηγαίνουν -η μια μετά την άλλη- σε ξένα χέρια.

Το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ρίχνει τα φώτα του ενδιαφέροντός του στο Μιλάνο. Μια πόλη που για πάρα πολλά χρόνια ήταν η επιτομή του πλούτου και της χλιδής: εν ολίγοις η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας ήταν για τους Ιταλούς ένα χρυσό νόμισμα που δεν έχανε την αξία του.

Η οικονομική κρίση, ωστόσο, χτυπάει καίρια ακόμα και εύρωστους επιχειρηματικούς οίκους, υπονομεύοντας την εθνική ανεξαρτησία τους.

Οι Μιλανέζοι «κατάπιαν» το γεγονός ότι η ιστορική εφημερίδα Corriere della Sera πούλησε το κτήριο που στεγάζεται σε αμερικανικό επενδυτικό όμιλο. Αντεξαν την πώληση της Ιντερ, καθώς η οικογένεια Μοράτι (των ελαστικών Pirelli) πουλάει την ομάδα στον Ινδονήσιο επιχειρηματία, Ερίκ Τοχίρ, δεν μπορεί να αντέξει, όμως, ότι εταιρίες όπως οι Gucci, Fendi, Bulgari και Valentino περνούν ή ετοιμάζονται να περάσουν στα χέρια ξένων. Κι όμως συμβαίνει!

Προσφάτως στην Corriere della Serra γράφτηκε ένα πικρό σχόλιο με αρκετή δόση χιούμορ για τα σημεία των καιρών που πλήττουν την Ιταλία: «πολύ σύντομα ο Καθεδρικός του Ντουόμο θα πουληθεί σε Καναδούς και η κρέμα σοκολάτας Nutella, σε Πακιστανούς επενδυτές».

Είναι φανερό πως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στην πόλη που χτυπούσε η καρδιά της διεθνούς μόδας. Οι αυτοκτονίες γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας (το Μιλάνο βρίσκεται στην κορυφή της θλιβερής λίστας, σε σχέση με τις άλλες ιταλικές πόλεις), ενώ μεγαλώνει εκθετικά και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το επίπεδο της φτώχειας.

Από την μεριά του ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα δεν φέρνει ευχάριστα νέα για το 2014: το ΑΕΠ συρρικνώνεται και το έλλειμμα ακολουθεί ανοδική πορεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ