Ιστορική φωτογραφία: Ο Κάσιους Κλέι κουβαλάει στοίβες δολάρια στην τράπεζα [εικόνα] - iefimerida.gr

Ιστορική φωτογραφία: Ο Κάσιους Κλέι κουβαλάει στοίβες δολάρια στην τράπεζα [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα αθλητικά του επιτεύγματα δεν χωράει άλλωστε αμφιβολία: ένας από τους κορυφαίους πυγμάχους βαρέων βαρών όλων των εποχών, ο Κάσιους Κλέι παραμένει ακόμα και σήμερα ο πρώτος και ο μόνος πρωταθλητής που κατέκτησε τον σπουδαίο τίτλο 3 φορές, την ίδια στιγμή που χάρισε στο παγκόσμιο κοινό μια σειρά από μνημειώδεις αγώνες.

Ο Άλι δεν εξαντλήθηκε ωστόσο μέσα στο ρινγκ, μεταφέροντας τους θρυλικούς του αγώνες και στην κοινωνία: βιώνοντας τον ρατσισμό και την προκατάληψη, αρνήθηκε να πάρει μέρος στον Πόλεμο του Βιετνάμ, γεγονός που θα του στερούσε όχι μόνο τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και την ίδια τη συμμετοχή του στο σπορ, στην ηλικιακή ακμή μάλιστα της καριέρας του.

Ο σκληροτράχηλος μποξέρ είναι σαφώς πολλά περισσότερα από μια κορυφαία αθλητική φυσιογνωμία του 20ού αιώνα, γεγονός που αποδεικνύει και η αφοσίωσή του στη φιλανθρωπία μετά την οριστική απόσυρσή του από τα ρινγκ...
Επιστρέφοντας στο επαγγελματικό μποξ στα τέλη του 1970, ο Άλι κέρδισε τον πρώτο του αγώνα μετά την επιβεβλημένη απουσία του από τα μεγάλα σαλόνια της πυγμαχίας και ήταν έτοιμος να μας χαρίσει μια σειρά από μνημειώδεις μάχες! Αφού έριξε νοκ-άουτ τον Jerry Quarry στην Ατλάντα τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, αντιμετώπισε το 1971 τον Joe Frazier σε αυτό που θα έμενε στην ιστορία του σπορ ως «η Μάχη του Αιώνα»: ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Άλι θα μάτωναν για 15 γύρους πριν ο Frazier κερδίσει τελικά τον αγώνα στα σημεία. Ο Άλι θα έπαιρνε ωστόσο την εκδίκησή του από τον επίσης «γίγαντα» Frazier το 1974...

Η νίκη του 1974 και τα πολλά χρήματα
Ο επόμενος θρυλικός αγώνας του Άλι θα λάβει χώρα το 1974 στην Κινσάσα του τότε Ζαΐρ και θα πάρει τον τίτλο «Rumble in the Jungle»: ο περίφημος μάνατζερ Ντον Κινγκ κανόνισε τη συνάντηση του Άλι και του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή George Foreman. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Άλι ήταν το αουτσάιντερ του ματς, με τον νεότερο και πανίσχυρο Foreman να μοιάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Κι όμως, ο Άλι έκλεισε όλα τα στόματα νικώντας τον πρωταθλητή και γινόμενος για δεύτερη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών.

Η φωτογραφία με τις στοίβες δολαρίων είναι του 1974.

Ιστορική φωτογραφία: Ο Κάσιους Κλέι κουβαλάει στοίβες δολάρια στην τράπεζα [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δολάρια μποξ Θρύλος Μοχάμεντι Αλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ