Επί χρόνια έπαιρναν σύνταξη χηρείας αν και είχαν ξαναπαντρευτεί - Τρεις συλλήψεις σε Αθήνα, Σάμο και Καβάλα - iefimerida.gr

Επί χρόνια έπαιρναν σύνταξη χηρείας αν και είχαν ξαναπαντρευτεί - Τρεις συλλήψεις σε Αθήνα, Σάμο και Καβάλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα «δίχτυα» της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσαν άλλα τρία άτομα που έπαιρναν παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ ενώ είχαν τελέσει και δεύτερο γάμο. Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν όλα αυτά τα χρόνια από το Ίδρυμα, ανέρχεται στις 328.000 ευρώ.

Στην Αθήνα συνελήφθη γυναίκα 61 ετών, η οποία επί 16 ολόκληρα χρόνια έπαιρνε κανονικά τη σύνταξη χηρείας παρ' όλο που επτά περίπου μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της (τον Νοέμβριο του 1997) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς φυσικά να τον δηλώσει.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα όλα αυτά τα χρόνια, ζημιώνοντας το ΙΚΑ, ανέρχεται σε τουλάχιστον 190.000 ευρώ, χωρίς τους τόκους 16 ετών (θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος).

Στην Νέα Πέραμο Καβάλας συνελήφθη 64χρονη η οποία μετά το θάνατο του συζύγου της (το Μάρτιο του 2000), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος. Μετά από πέντε περίπου χρόνια (05/03/2005) όμως, σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει, και εξακολουθούσε να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη χηρείας επί οκτώ χρόνια.

Τέλος στο Πυθαγόρειο Σάμου συνελήφθη 86χρονος ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, μετά το θάνατο της συζύγου του το Φεβρουάριο του 2000, έπαιρνε σύνταξη χηρείας επί δέκα χρόνια, αποκομίζοντας συνολικό ποσό άνω των 80.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συλλήψεις ΙΚΑ σύνταξη χηρείας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ