Καλλιτέχνης φορά γυμνές γυναίκες σαν φουλάρια σατιρίζοντας τις κοινωνικές νόρμες πίσω από τη γυναικεία ομορφιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Καλλιτέχνης φορά γυμνές γυναίκες σαν φουλάρια σατιρίζοντας τις κοινωνικές νόρμες πίσω από τη γυναικεία ομορφιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο επέλεξε ο κοινωνικός ακτιβιστής Nate Hill να σατιρίσει τα πρότυπα της ομορφιάς στη δυτική κοινωνία, μεταμορφώνοντας τις λευκές γυναίκες σε τρόπαια φορεμένες ως κασκόλ.

Γυναίκες σχεδόν γυμνές στο λαιμό του καλλιτέχνη συνθέτουν τη συλλογή «Trophy Scarves» και παράλληλα στέλνουν ένα μήνυμα -μερικώς δυσανάγνωστο για πολλές γυναίκες που βλέπουν έναν έμμετρο μισογυνισμό- προς την εμμονή των αντρών με το πρότυπο ομορφιάς της καυκάσιας γυναίκας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι συγκεκριμένες φυλές κατέχουν τη συμβολική του κύρους, έπρεπε λοιπόν κάποιος να το σχολιάσει αυτό», λέει ο έγχρωμος Hill μιλώντας με τη δουλειά του για τον υφέρποντα ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία αλλά και την πραγματική φαλλοκρατία που επιμένει να βλέπει τις γυναίκες ως πολύτιμα έπαθλα στην τροπαιοθήκη του πετυχημένου και ισχυρού άντρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ