Εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ ζήτησαν από την Τρόικα προστασία από τους πλειστηριασμούς - iefimerida.gr

Εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ ζήτησαν από την Τρόικα προστασία από τους πλειστηριασμούς

Εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ ζήτησαν από την Τρόικα προστασία από τους πλειστηριασμούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εκπροσώπους της καταναλωτικής ένωσης «ΕΚΠΟΙΖΩ» συναντήθηκε το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαβούλευσης σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων.Οπως αναφέρει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής υπάρχει η ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων καθώς και η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου προσαρμογής των οφειλών, ενώ η χάραξη μιας τουλάχιστον 10ετούς στρατηγικής για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων κρίνεται απόλυτα αναγκαία.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι τόνισε στους εκπροσώπους της Τρόικα την ανάγκη για τριετή αναστολή των πλειστηριασμών και τις συνέπειες από ενδεχόμενη απελευθέρωσή τους, ενώ αναγνωρίστηκαν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι δανειολήπτες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης, της ανατροπής των εισοδημάτων και της ανεργίας.

Ακόμη, η οργάνωση των καταναλωτών σημειώνει ότι υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση σε συγκεκριμένες θέσεις της ΕΚΠΟΙΖΩ όπως π.χ. αυτές που συνεισφέρουν στην προσαρμογή των χρεών στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών και η ένταξη των εμπόρων (οι οποίοι μέσα από την εμπορική τους δραστηριότητα καλύπτουν τον βιοπορισμό τους) στο ν. 3869/10.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ