Στο πιλοτήριο ή στην... κουζίνα -Ερευνα απαντά γιατί οι ταξιδιώτες δεν εμπιστεύονται τις γυναίκες πιλότους - iefimerida.gr

Στο πιλοτήριο ή στην... κουζίνα -Ερευνα απαντά γιατί οι ταξιδιώτες δεν εμπιστεύονται τις γυναίκες πιλότους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπιστεύεστε τις γυναίκες πιλότους; Οι περισσότεροι πάντως όχι! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του sunshine.co.uk, το 51% των συμμετεχόντων, απάντησαν αρνητικά στον αν θα εμπιστεύονταν μια γυναίκα πιλότο σε ένα αεροπορικό ταξίδι.

Στην έρευνα του ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού πρακτορείου, συμμετείχαν περίπου 2.400 άτομα, και μόλις το 14% δήλωσε ότι θα αισθανόταν πιο άνετα με μια γυναίκα πιλότο στο αεροπλάνο, ενώ το 26% δήλωσε ότι το φύλο του πιλότου δεν τους απασχολεί. Περίπου ένας στους δέκα, δήλωσε πως δεν ήταν σίγουρος.

Από το 51% που δήλωσε πως δεν εμπιστεύεται και τόσο τις γυναίκες πιλότους, το 32% ανέφερε ότι οι άντρες πιλότοι είναι πιο ικανοί και το 28% ότι οι γυναίκες δε θα αντιδρούσαν καλά υπό πίεση. Το 10% σημείωσε το φόβο για το άγνωστο, καθώς είχαν συνηθίσει πάντα σε άνδρες πιλότους.

Από εκείνους που έδειξαν μεγαλύτερη δυσπιστία προς τους άνδρες πιλότους, το 44% δήλωσε ότι οι άνδρες θα ήταν πολύ νευρικοί σε μια κατάσταση κρίσης.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, σύμφωνα με το clickatlife, είχαν πετάξει με αεροπλάνο, τουλάχιστον μια φορά μέσα στο χρόνο.
Από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σαφές ότι πολλοί Βρετανοί έχουν στερεότυπα από τα οποία πρέπει να απαλλαγούν. Όταν ένας πιλότος θεωρείται καταρτισμένος και παίρνει άδεια, αυτό σημαίνει ότι είναι απολύτως ικανός να «πετάξει» ένα αεροπλάνο με ασφάλεια, ανεξάρτητα από το αν είναι άνδρας ή γυναίκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ