Cocaine death 5: Zozobra–Vultures in your sky - iefimerida.gr

Cocaine death 5: Zozobra–Vultures in your sky

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2006 ο Caleb scofield βαρέθηκε τους τελευταίους γλυκανάλατους δίσκους που είχε κυκλοφορήσει με την μπάντα του τους Cave-in (άλλη φορά αυτοί) και αφιερώθηκε στην γραφή δυο σημαντικών experimental hardcore postmetal δίσκων, υπό το όνομα Zozobra, που σημαίνει ένα τεράστιο ομοίωμα ανθρωποειδούς που καίνε στην αρχή κάθε έτους στην Santé fe στο new Mexico, για να ξορκίσουν τα κακά δαιμόνια που μπορεί να καραδοκούν για να κάνουν την ζωή πιο δύσκολη.

Ο πρώτος δίσκος ονομάστηκε HARMONIC TREMORS και αποτελείται από ένα μπάσο οδοστρωτήρα, μια κιθάρα που μεταφέρει αστική λάσπη και αγκυροβολημένα τύμπανα που σουλατσάρουν πάνω στης ατελείωτες σιδηροδρομικές γραμμές του διαστήματος. Με άφθονο groove που παραπέμπει αρκετά σε στιγμές Godflesh, o δίσκος αυτός προσφέρει μια γενικευμένη απλότητα, κάτι από τα χνάρια rock μπαντών διάμεσου μιας μανιασμένης τελετουργικ;oτητας, που σε πιάνει από το λαιμό και δεν σε αφήνει!

Στον δεύτερο δίσκο τα τύμπανα τα πιάνει ο Aaron Haris, γνωστός μας ως ο ντράμερ των Isis, και εκεί το όραμα του Caleb φαίνεται πια ξεκάθαρα και λειτουργεί όλο και πιο ανακουφιστικά. Βασικά, η μουσική των Zozobra λειτουργεί σαν ένα φίδι. Ένα φίδι το όποιο φτάνει μέχρι τον λαιμό σου αλλά δεν σε πνίγει, καθώς διάφοροι γκρουβάτοι, υπόκωφοι ήχοι, που προέρχονται από τα τελετουργικά τύμπανα, το μαζεύουν προς τα πίσω, ενώ το δίδυμο της κιθάρας και του μπάσου το κάνει πάλι τολμηρό να έρθει να σε πνίξει, τα βραχνά θεϊκά φωνητικά το πετάνε στη αρχή του λαβύρινθου και το αφήνουν να ακολουθησει την δικιά του πορεία.

Οι Ζozobra ενδείκνυνται αν έχετε βαρεθεί τους Κyuss και λοιπά αλλά σχήματα του ιδίου βεληνεκούς και θέλετε να βουτήξετε ανενόχλητοι σε αλλά πεδία, όπου δεν εξυμνούν, ούτε υποβιβάζουν κανέναν. Αλλά μονό ξενυχτούν για να σου κάνουν παρέα, όταν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια, που με τόση «αγάπη» σου προσφέρουν οι ειδήμονες της μουσικής. Άλλη μια σημαντική μπάντα, για να ανακαλύψεις λίγο ακόμα περισσότερο τα βάθη της ψυχής σου!!!

Ηλίας Αποστολάκης

Loste1980@gmail.com

Towardthedarkfuneral.tumblr.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ