Εως και το 5% του αγωγού ΤΑΡ θα μπορεί να αγοράσει το ελληνικό δημόσιο - iefimerida.gr

Εως και το 5% του αγωγού ΤΑΡ θα μπορεί να αγοράσει το ελληνικό δημόσιο

Εως και το 5% του αγωγού ΤΑΡ θα μπορεί να αγοράσει το ελληνικό δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θετική ψήφο για την κύρωση της Συμφωνίας Φιλοξενούσας χώρας, μεταξύ της Ελλάδας και της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ έδωσε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Το ελληνικό δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει έως και το 5% του αγωγού μόλις αυτός κατασκευαστεί, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Τη Συμφωνία υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην ολομέλεια, εκφράζοντας αντιρρήσεις για άρθρα. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Κατά τη συζήτηση ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να βρεθεί κοινός τόπος στα μεγάλα θέματα όπως είναι τα εθνικά και τα ενεργειακά. Ο κ. Παπαγεωργίου από την πλευρά του τόνισε πως «η επιλογή του TAP αποτέλεσε πολυσήμαντη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ