Ο Βρούτσης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά μείωση των προστίμων για τη μαύρη εργασία μετά από αμφιλεγόμενη πρόταση του Στρατούλη - iefimerida.gr

Ο Βρούτσης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά μείωση των προστίμων για τη μαύρη εργασία μετά από αμφιλεγόμενη πρόταση του Στρατούλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αμφιλεγόμενη πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη για αναλογική εφαρμογή του μέτρου των μεγάλων προστίμων για τη μαύρη εργασία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ζητά τη μείωσή των χρηματικών ποινών.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Στρατούλης πρότεινε το ύψος των προστίμων για τη μαύρη εργασία να διαμορφώνεται αναλογικά με το μέγεθος της επιχείρησης. Αν δηλαδή ο παραβάτης είναι μια μικρή επιχείρηση που απασχολεί δυο τρεις εργαζομένους το πρόστιμο που θα της επιβάλλεται να μην ανέρχεται στις 10.500 ευρώ, αλλά να είναι μικρότερο, αφήνοντας, ενδεχομένως να εννοηθεί, ότι στην περίπτωση των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων το πρόστιμο να είναι μεγαλύτερο.

Η απάντηση του υπουργού Εργασίας ήταν άμεση και σε υψηλούς τόνους καθώς κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ζητά μείωση των προστίμων που επιβάλλονται για τη μαύρη εργασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ