Το σουβλάκι του Λευτέρη από το 1951 στην οδό Σατωβριάνδου που ξετρελαίνει τους μερακλήδες του κεμπάπ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το σουβλάκι του Λευτέρη από το 1951 στην οδό Σατωβριάνδου που ξετρελαίνει τους μερακλήδες του κεμπάπ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα πλέον μπορείς γευστικά να βρεις τα πάντα. Από μια σπιτική χορτόπιτα όπως αυτές που μας έβαζε η γιαγιά στην τσάντα για το σχολείο, μέχρι μια εξεζητημένη ομελέτα με τάρανδο άρτι αφιχθείσα από την παγωμένη Σουηδία.

Βέβαια όσες γεύσεις και αν κατακλύζουν την Αθήνα, η μια και αξεπέραστη αγάπη παραμένει το σουβλάκι, το οποίο έχει και αυτό δεχτεί πολλές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Πλέον μπορείς να βάλεις μέσα τα πάντα, από διαφορετικά κρέατα μέχρι μεγάλη ποικιλία από σως και μπαχαρικά.

Ωστόσο υπάρχουν στο κέντρο της πόλης τα μικρά «διαμαντάκια», οι γεύσεις που συστήθηκαν στην Αθήνα πριν από χρόνια και διατηρούν την ίδια αναλλοίωτη γεύση μέχρι και σήμερα. Μια τέτοια ξχωριστή γεύση αποτελεί το σουβλάκι του Λευτέρη, που βρίσκεται στην οδό Σατωβριάνδου από το 1951.

Δεν χρειάζεται να προβληματιστείς για το τι θα παραγγείλεις αφού η συνταγή είναι μια: μοσχαρίσιο κεμπάπ τυλιγμένη σε πίτα που ψήνεται πάνω στο κρέας συνοδευόμενα από ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και καυτερή πάπρικα μόνο. Υπάρχει βέβαια και η πιο γυναικεία εκδοχή χωρίς πάπρικα, ωστόσο έξω από αυτό το σουβλατζίδικο που ταΐζει τους πεινασμένους Αθηναίους από τις 10 το πρωί σχηματίζεται μια ουρά στα όρια της διαδήλωσης.

Δεν είναι η ποικιλία που κάνει το σουβλάκι του Λευτέρη -του Πολίτη όπως γράφει και στην ταμπέλα- ένα από τα πιο μερακλίδικα της πόλης, αλλά η ιδιαίτερη γεύση των συγκεκριμένων υλικών που χρησιμοποιεί. Απλό, νόστιμο και οικονομικό.

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια

Εικόνες: gourmed

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ