Τσίπρας: Στις 25 Μαΐου κλείνει η ράμπα και σβήνουν τα φώτα για Σαμαρά και Βενιζέλο - iefimerida.gr

Τσίπρας: Στις 25 Μαΐου κλείνει η ράμπα και σβήνουν τα φώτα για Σαμαρά και Βενιζέλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος στις Ευρωεκλογές του Μαΐου οι οποίες θα αποτελέσουν ορόσημο και θα σηματοδοτήσουν μια ελπιδοφόρα αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν και οι εθνικές εκλογές το ίδιο διάστημα.

Κατά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε την άτυπη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές και αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι λίγο πριν την ανάληψη της δεν έχει δώσει ακόμη το πολιτικό της στίγμα, αλλά ούτε και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως η κρίση, η ανεργία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπρας, είπε οι έρχονται οι ευρωεκλογές χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών και υπογράμμισε ότι θα καταγράψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στον λαό. «Αυτός είναι ο λόγος που επικρατεί νευρικότητα και αμηχανία στην κυβέρνηση γιατί τον Μάη τα φώτα σβήνουν για τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ωστόσο πως το θέμα «δεν είναι μόνο να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και ο τρόπος της, δηλαδή ποια θα είναι η έκταση της ήττας» και ζήτησε την στήριξη των πολιτών για μια μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Για την ελληνική προεδρία της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα εκτελέσει τις εντολές του διευθυντηρίου και της κ. Μέρκελ, και επεσήμανε ότι τα προβλήματα όπως η ανεργία των νέων δεν μπορούν να επιλυθούν με τον εμπαιγμό των 6 δισ. που έχει αποφασιστεί από την ΕΕ, ενώ σημείωσε, σχολιάζοντας και σχετικές αναφορές του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ότι αν η σοσιαλδημοκρατία συνεχίσει να είναι εταίρος της κ. Μέρκελ θα πάθει ότι έπαθε και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ. Ενόψει των ευρωεκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι το δίλημμα είναι η πολιτική που ακολουθείται σήμερα ή μια άλλη πολιτική που θα επηρεάσει προς διαφορετική κατεύθυνση, την Ελλάδα και την Ευρώπη, τονίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η στρατηγική λιτότητας.

φωτογραφία: eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ