Η CIA στρατολογούσε πράκτορες από τις φυλακές του Γκουαντάναμο, εξαγοράζοντάς τους με λεφτά, ασφάλεια και πορνό [εικόνες] - iefimerida.gr

Η CIA στρατολογούσε πράκτορες από τις φυλακές του Γκουαντάναμο, εξαγοράζοντάς τους με λεφτά, ασφάλεια και πορνό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διπλούς πράκτορες μετέτρεψε κρατούμενος στις φυλακές του Γκουαντάναμο η CIA και στη συνέχεια τους έστειλε πίσω στις πατρίδες τους για να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να σκοτώσει επικίνδυνους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η CIA εξαγόραζε τους κρατούμενους, υποσχόμενη ασφάλεια για τα μέλη των οικογενειών τους, πληρώνοντας τους τεράστια χρηματικά πρόστιμα σε μυστικούς λογαριασμούς και παρέχοντάς τους κάθε άνεση.

Πρόκειται για ένα πολύ ριψοκίνδυνο σχέδιο αφού υπήρχε μεγάλη πιθανότητα οι κρατούμενοι να απορρίψουν το σχέδιο ή όταν θα αφήνονταν ελεύθεροι να επιχειρούσαν και πάλι να λάβουν μέρος σε επιθέσεις κατά των Αμερικανών.

Ωστόσο το συγκεκριμένο πρόγραμμα «έτρεχε» για χρόνια, χωρίς καμιά πληροφορία να έχει δει το φως της δημοσιότητας. Οι διπλοί πράκτορες διέμεναν και εκπαιδεύονταν σε εγκαταστάσεις που βρίσκονταν κοντά στην φυλακή του Γκουαντάναμο, σε ειδικά διαμορφωμένα διαμερίσματα για να νιώθουν άνετα οι κρατούμενοι. Είχαν δική τους κουζίνα, τουαλέτα, μπάνιο ενώ κάποιο είχαν ζητήσει και πήραν ακόμα και ταινίες πορνό για την ψυχαγωγία τους.

Η «εξαγορά» των κρατουμένων κάποιοι από τους οποίους ήταν αποδεδειγμένα φανατικοί ισλαμιστές ήταν εν γνώσει του Λευκού Οίκου που είχε εγκρίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μετά από πολύμηνη εκπαίδευση, οι πρώην ισλαμιστές τρομοκράτες και πλέον μυστικοί πράκτορες που συνεργάζονται με την CIA, απελευθερώνονταν για να μεταβούν στις πατρίδες τους και να ξεκινήσουν την μυστική δράση.

Συνολικά το 12% των κρατούμενων στο Γκουαντάναμο πέρασαν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πολλοί πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ενώ άλλοι, εξαφανίστηκαν λίγες εβδομάδες αργότερα αφότου «απελευθερώθηκαν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ