CINETROLL: Σίφουνας στα ταμεία το νέο «Hunger Games», σπάει όλα τα ρεκόρ χωρίς έλεος [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Σίφουνας στα ταμεία το νέο «Hunger Games», σπάει όλα τα ρεκόρ χωρίς έλεος [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος παρακολουθεί την Τζένιφερ Λόρενς να γίνεται η νέα απόλυτη αγαπημένη των εφήβων (και των λογιστών των εταιρειών παραγωγής).

Αν και είναι ξεκάθαρο ότι το σούπερ σουξέ της νέας ταινίας από τα «Hunger Games» με τον υπότιτλο «Φωτιά» δεν βγάζει τα λεφτά της εξ' αιτίας της Λόρενς αλλά εξ' αιτίας του young adult best seller φαινόμενο στο οποίο βασίζεται και που είναι σαφέστατα πολύ καλύτερο από την βαμπιροπαρθενιάδα του «Twilight». Με 158 εκ. δολάρια στο πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας της στις Η.Π.Α. (και 304 εκ. παγκοσμίως), η ταινία έκανε το καλύτερο εισπρακτικό άνοιγμα όλων των εποχών για το μήνα Νοέμβριο, το έκτο καλύτερο άνοιγμα ταινίας που έγινε ποτέ γενικά, και το τρίτο πιο πετυχημένο για ταινία που δεν είναι 3D, ξεπερνώντας ακόμα και τα σίκουελ του «Twilight». Κόβοντας πρόωρα τα φτερά του πανίσχυρου «Thor», που χωρίς ανταγωνισμό πιθανότατα να «ξέφευγε» ακόμα περισσότερο εισπρακτικά, κρίνοντας από τα περίπου 550 εκ. δολάρια που έχει φτάσει παγκοσμίως.

Η αγωνία για τους Έλληνες fan τελειώνει αύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου που η ταινία αρχίζει την προβολή τις στις αίθουσες. Κουβαλώντας ένα πολύ θετικό για φιλμ του είδους, μπαζ, τόσο από τους κριτικούς όσο και από τη βαθμολογία των θεατών στο imdb. Kάτι που σαφέστατα οφείλεται στην αλλαγή σκηνοθέτη από τον αναιμικό Γκάρι Ρος του πρώτου μέρους στον Φράνσις Λόρενς. Αν και δυστυχώς η επιτυχία έχει πάντα το τίμημά της, που εν προκειμένω είναι η απόφαση του studio να κυκλοφορήσει το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας, σε δύο ταινίες (το 2014 και το 2015) για να αβγατίσει τα λεφτά του. Πιο αναλυτικά, για το τριήμερο 22 – 24 Νοεμβρίου, η πρώτη πεντάδα στο αμερικάνικο box office, διαμορφώθηκε ως εξής:

1.ΤΗΕ HUNGER GAMES, ΦΩΤΙΑ: 158 εκ. δολάρια

2.THOR 2, ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: 14,2 εκ. δολάρια (168 σύνολο)

3.ΤΗΕ BEST MAN HOLIDAY: 12,5 εκ. δολάρια (50,4 σύνολο

4.DELIVERY MAN: 7,94 εκ. δολάρια

5.FREE BIRDS: 5,36 εκ. δολάρια (48,7 σύνολο)

Στο ελληνικό box office, αναμενόμενη ήταν η επικράτηση του «Thor» σε σύνολο 145.480 θεατών που επισκέφτηκαν μια κινηματογραφική αίθουσα. Καθ' όλου άσχημα, αλλά σαφέστατα συγκρατημένα σε σχέση με το all star cast και το ευρύ κύκλωμα αιθουσών που προβλήθηκε, πήγε «Ο Συνήγορος». Και μια όμορφη έκπληξη, για το υπέροχο μουσικό ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Sugar Man» που κατόρθωσε να κάνει 1.379 σε δύο αίθουσες. Δυστυχώς το πιο απαιτητικό ελληνικό σινεμά, δείχνει για ακόμα μια φορά, πως εμπορικά έχει πολύ περιορισμένη δυναμική, με τόσο τον «Εχθρό Μου» όσο και το «Miss Violence» να μην έχουν καταφέρει να πείσουν, παραπάνω από 11.000 περίπου θεατές το κάθε ένα. Πιο αναλυτικά, για το τετραήμερο 21 – 24 Νοεμβρίου, οι πέντε πιο δημοφιλείς πανελλαδικά ταινίες, ήταν οι εξής:

1.ΤΗΟR 2, ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: 51.418 εισιτήρια

2.Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: 27.598 εισιτήρια

3.GRAVITY: 17.143 εισιτήρια (191.717 σύνολο)

4.FREE BIRDS: 6.744 εισιτήρια (19.911 σύνολο)

5.EΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2: 5.889 εισιτήρια (175.678 σύνολο)

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ