Τσίπρας: Να αποσύρει άμεσα ο Γεωργιάδης την τροπολογία για τα φάρμακα - iefimerida.gr

Τσίπρας: Να αποσύρει άμεσα ο Γεωργιάδης την τροπολογία για τα φάρμακα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην απόσυρση της τροπολογίας Γεωργιάδη για την τιμολόγηση των φαρμάκων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον υπουργό Υγείας πως «παίζουν επικοινωνιακά κολπάκια και παιχνιδάκια» τα οποία πρέπει να σταματήσουν, καθώς «δεν μπορούν να παίζουν με την χώρα και την υγεία του ελληνικού λαού».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλία για 10ήμερο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς για τη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αδωνι Γεωργιάδη λέγοντας: «Ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει τον έλεγχο, για αυτό και εγώ ήρθα σήμερα εδώ για να του δώσω τα εύσημα. Είναι ο καλύτερος υπουργός για μία κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Την κάνει τη δουλειά του καταπληκτικά», σχολίασε ακόμα.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Αδωνι Γεωργιάδη να ανασκευάσει και να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε περί διαπλοκής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» με φαρμακοβιομηχανίες, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως ενώ από την στιγμή που ανέλαβε υπουργός αύξησε τις τιμές σε 265 φάρμακα τον προηγούμενο Αύγουστο, τώρα έρχεται με μια τροπολογία η οποία «μιλάει για μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, όχι της ιδιωτικής, δηλαδή να μειώσει τις τιμές όχι στο σύνολο των φαρμάκων, αλλά σε έναν πολύ περιορισμένο αριθμό. Αυτό υποκρύπτει δυνητικά την πιθανότητα διαπλοκής ανάμεσα στις εν λόγω εταιρείες και των υπουργών», σχολίασε.

φωτογραφίες: eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ