Κάλεσμα από Μέρκελ και Γκάμπριελ στη νεολαία της Ελλάδας για να εργαστεί στη Γερμανία - iefimerida.gr

Κάλεσμα από Μέρκελ και Γκάμπριελ στη νεολαία της Ελλάδας για να εργαστεί στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μην έχει βγει... άσπρος καπνός πάνω από το Βερολίνο, δηλωτικός της συμφωνίας ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες, ωστόσο ήδη βρίσκεται στη δημοσιότητα το βασικό προσχέδιο του μεγάλου Συνασπισμού. Σε αυτό, γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα.

Αμφότερα τα μέρη αναφέρουν πως πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων που πλήττει την Ελλάδα, προτάσσοντας μάλιστα ως λύση και την μορφή της κινητικότητας. Επ' αυτού το προσχέδιο αναφέρει «τασσόμαστε υπέρ, για παράδειγμα, της σύστασης γερμανο-ελληνικού γραφείου νεολαίας». Το συγκεκριμένο σημείο, πάντως, βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς διαβούλευσης ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Επιπροσθέτως, θεωρούν πως σε ότι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, αυτές πρέπει να συνεχιστούν. Όπως σημειώνεται στο προσχέδιο: ««οι προσπάθειες μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν στήριξη με σχέση μεταξύ εταίρων, και ιδιαίτερα πρόκειται να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω η Γερμανο-ελληνική Συνέλευση».

Για την αντιμετώπιση της κρίσης προκρίνονται οι «δομικές μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και αυστηρή, συνεχής, δημοσιονομική εξυγίανση με επενδύσεις στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

Τέλος, οι δομικές μεταρρυθμίσεις και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, θεωρούνται οι βασικές ενέργειες για να δοθεί προοπτική ανάπτυξης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ