Εντυπωσιακή εικόνα σπειροειδούς γαλαξία από τη NASA αποκαλύπτει το ρυθμό διαστολής του σύμπαντος - iefimerida.gr

Εντυπωσιακή εικόνα σπειροειδούς γαλαξία από τη NASA αποκαλύπτει το ρυθμό διαστολής του σύμπαντος

Εντυπωσιακή εικόνα σπειροειδούς γαλαξία από τη NASA αποκαλύπτει το ρυθμό διαστολ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο μακριά από τη Γη βρίσκεται ο σπειροειδής γαλαξίας NGC 4921; Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος εκτιμάται ότι είναι περίπου 310.00.000 έτη φωτός μακριά, ένας πιο ακριβής προσδιορισμός θα μπορούσε να συνδυαστεί με την ήδη γνωστή ταχύτητα ύφεση του, προκειμένου να βοηθήσει την ανθρωπότητα να κατανοήσει καλύτερα τον ρυθμό διαστολής του σύμπαντος.

Στα πλαίσια της επίτευξης αυτού του στόχου, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA, τράβηξε πολλές εικόνες προκειμένου να εντοπίσει τους βασικούς δείκτες αστρικής απόστασης γνωστούς ως μεταβλητά αστέρια Cepheid.

Ο NGC 4921 είναι μέλος του σμήνους γαλαξιών Coma και έχει ανεπίσημα ονομαστεί αναιμικός , λόγω του χαμηλού συντελεστή του σχηματισμού των άστρων και τη χαμηλή φωτεινότητα της επιφάνειας του.

Στην εικόνα που δημοσίευσε η NASA, είναι εμφανής ο λαμπερός πυρήνας τοθ γαλαξία και γύρω του ένα δαχτυλίδι σκοτεινής σκόνης καθώς και οι μπλε συστάδες των νεογέννητων άστρων.

Εντυπωσιακή εικόνα σπειροειδούς γαλαξία από τη NASA αποκαλύπτει το ρυθμό διαστολής του σύμπαντος | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NASA γαλαξίας Hubble
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ