Μάριο Μόντι: «Οι αποφάσεις της Ε.Ε για την Ελλάδα ήταν χωρίς σχέδιο» - iefimerida.gr

Μάριο Μόντι: «Οι αποφάσεις της Ε.Ε για την Ελλάδα ήταν χωρίς σχέδιο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που το... φάντασμα του ευρωσκεπτικισμού, σε όλες τις εκφάνσεις του, αναδύεται ως σημείο εκκίνησης πολλών συζητήσεων, ενόψει και των ευρωεκλογών, οι «αποκαλύψεις» διαφόρων πολιτικών για το πώς έδρασε η Ε.Ε., μπροστά στο φάσμα της κρίσης, πληθαίνουν. Το βιβλίο του Θαπατέρο ήταν η αρχή, ενώ τώρα έρχεται να συμπληρώσει το τοπίο και ο Μάριο Μόντι.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην ισπανική «El Pais» εστιάζει την κριτική του στη νίκη της οικονομίας έναντι της πολιτικής «η εμπειρία μου από τις συνόδους κορυφής, για 18 ολόκληρους μήνες, ήταν η απουσία πολιτικής συζήτησης γύρω από το πρόβλημα. Η κρίση είναι αρκετά περίπλοκη και οι αποφάσεις που πάρθηκαν για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, ήταν χωρίς σχέδιο. Δεν ήταν σε θέση να επεκτείνουν το πεδίο της εστίασής τους, προς το μέλλον, δεν κάναμε συζήτηση επ' αυτού. Δεν είναι τυχαίο πως δεν εκπονήθηκε κανένα σχέδιο ανάπτυξης. Χρειάζεται, λοιπόν, να επανέλθουμε στην πολιτική».

Ο Μάριο Μόντι αναφέρεται και στην διαμάχη «Βορρά – Νότου» λέγοντας: «Όταν λαμβάνονται αποφάσεις βιαστικά και χωρίς master plan, είναι λογικό να τροφοδοτούνται στερεότυπα και να αυξάνει η αντιπαλότητα. Έτσι ανθεί στο... φυτώριο ο λαϊκισμός. Πάντως, οι περισσότερες χώρες που είχαν πρόβλημα, ανταποκρίθηκαν καλά. Δεν έκαναν απλώς ένα βήμα, αλλά ένα άλμα. Είναι φανερό πως αν οι χώρες του Νότου εργαστούν, τότε και η Γερμανία θα τείνει το χέρι της. Η Ευρώπη χρωστάει πολλά στη Γερμανία κι ας έχει μια εμμονή με την δημοσιονομική πειθαρχία. Πρέπει να βρούμε τη μέση λύση ανάμεσα στη Γερμανία, το ΕΚΤ και τις χώρες του Νότου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ