Γεωργιάδης: Εχετε «νταραβέρι» με τις φαρμακοβιομηχανίες -Αυγή: Αφήνει χωρίς φάρμακα το 28% των πολιτών - iefimerida.gr

Γεωργιάδης: Εχετε «νταραβέρι» με τις φαρμακοβιομηχανίες -Αυγή: Αφήνει χωρίς φάρμακα το 28% των πολιτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ μια ημέρα πριν την ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας των φαρμάκων, με τις δύο πλευρές να αφήνουν αιχμές εκατέρωθεν για διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί η διείσδυση των γενόσημων φαρμάκων αλλά και να μειωθεί ταυτόχρονα η τιμή τους προς όφελος του καταναλωτή, τονίζοντας παράλληλα πως η εν λόγω αναλογία 1 προς 1, συνέχισε, είναι σαφώς δυσμενέστερη για τον πολίτη σε σχέση με την αναλογία που επικρατεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπου τα γενόσημα αποτελούν πολύ μεγαλύτερο μέρος των πωλούμενων φαρμάκων, αλλά αναλογικά αντιστοιχούν σε σαφώς μικρότερο μέρος της δαπάνης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Η απάντηση στον υπουργό Υγείας ήρθε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος τον κατηγόρησε πως η παρέμβαση που γίνεται στις τιμές μέσω της επίμαχης τροπολογίας είναι «επιλεκτική» και αφορά «πρωτίστως τα γενόσημα», υπό τις πιέσεις και της Ευρώπης.

«Σας κατηγορώ πως κάνετε αντιπολίτευση κάνοντας παπαγαλία τις ανακοινώσεις της φαρμακοβιομηχανίας», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί τυφλά τις θέσεις της ένωσης φαρμακοβιομηχανιών, ενώ κατηγόρησε εκ νέου και τον διευθυντή του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη, πως έχει ανοίξει «νταραβέρι» με τις φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να έχει σημασία το πόσα παίρνει «κάτω ή πάνω από το τραπέζι».

«Αυγή»: Τα 8 ψέμματα του Αδωνι Γεωργιάδη

Παράλληλα, επίθεση στον Αδωνι Γεωργιάδη εξαπολύει και η εφημερίδα «Η Αυγή», η οποία στο πρωτοσέλιδο της άρθρο κάνει λόγο για «8 ψέμματα» του υπουργού Υγείας και παραθέτει τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Χωρίς φάρμακα το 28% των πολιτών, ενώ ο Γεωργίαδης λέει ότι τους καλύπτει όλους
  • Λέει ότι μειώνει την τιμή 6.000 φαρμάκων, ενώ μειώνει τις τιμές 17 δραστικών ουσιών
  • Μειώνει τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κατά 500 εκατομμύρια μετακυλίοντας το κόστος στην τσέπη των ασφαλισμένων
  • Λέει ότι θα μειώσει τις τιμές 265 φαρμάκων που είχε αυξήσει μόλις τον Αύγουστο
  • Καταγγέλλει τη διαπλοκή ενώ εξουσιοδοτεί τον εαυτό του να κάνει μυστική διαπραγμάτευση
  • Παραδίδει την αγορά φαρμάκου στην πολυεθνική Τeva, ενώ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί την εγχώρια βιομηχανία
  • Λασπώνει το ραδιόφωνο "Στο κόκκινο" για συναλλαγές με τις φαρμακοβιομηχανίες με τις φαρμακοβιομηχανίες επειδή πήρε διαφήμιση 3.600 ευρώ! Μήνυση και αγωγή από τον ραδιοσταθμό
  • Με την επίμαχη τροπολογία προβλέπει αυξήσεις στις τιμές αν τις ονομάσει ... διορθώσεις
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ