Επιμένουν αγωνιστικά οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ με απεργία διαρκείας -«Μας κοροϊδεύει ο υπουργός» - iefimerida.gr

Επιμένουν αγωνιστικά οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ με απεργία διαρκείας -«Μας κοροϊδεύει ο υπουργός»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απεργία διαρκείας μέχρι να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση απαντούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στις προτάσεις του υπουργού Παιδείας για τη διοκητική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων. Είχε προηγηθεί παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ παρέχοντας κάλυψη στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων την Τρίτη 26 Νοεμβρίου.

Κατηγορώντας τον κ. Αρβανιτόπουλο ότι ακολουθεί την τακτική του διαίρει και βασίλευε, οι απεργοί αποδομούν στη ανακοίνωσή τους μία προς μία τις προτάσεις τις οποίες νωρίτερα έκρινε θετικά η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών :

«Τι μας λέει το υπουργείο;

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού το Σάββατο:

- 1.165 μπαίνουν σε διαθεσιμότητα σε 8 ΑΕΙ και 650 απ' αυτούς θα μεταφερθούν αλλού. Οι

υπόλοιποι 515 θα απολυθούν.

- Το Ειδικό Τριμελές Συμβούλιο, που προχθές υπέγραψε τις λίστες όπως ήταν, θα μας κάνει τη χάρη να τηρήσει τη νομιμότητα και να εξετάσει τις ενστάσεις, εάν σταματήσουμε την απεργία και λειτουργήσουν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.

- Την υποστελέχωση που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική των μαζικών απολύσεων / διαθεσιμοτήτων, θα «θεραπεύσει» το υπουργείο με δια-ιδρυματική κινητικότητα από τους 650 που θα μπουν σε αυτήν. Δηλαδή, διώχνει υπαλλήλους από το ΕΚΠΑ, για να φέρει υπαλλήλους στο ΕΚΠΑ... Θα τη θεραπεύσει φυσικά, την «όποια υποστελέχωση βασικών λειτουργιών [εάν] προκύψει»...

- Κάνει τη χάρη στα Ιδρύματα να προσλάβει 400 άτομα διδακτικό προσωπικό, εάν συνδιαλλαγούν μαζί του οι διοικήσεις τους. Ελαφρώς παράδοξο ακούγεται το να διαλύεται η διοικητική υποστήριξη, να αναμένεται νέος γύρος συρρικνώσεων / καταργήσεων Τμημάτων / Ιδρυμάτων και να προσλαμβάνονται μαζικά διδάσκοντες ...

- Ενώ ετοιμάζει διαθεσιμότητες για ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ, υπόσχεται ότι θα επαναπροσλάβει κάποιους από μας σ' αυτούς τους κλάδους. Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα σ' αυτή την κατεύθυνση, ενώ τώρα, σε περίοδο μαζικών απολύσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και διάλυσής της, θα κάνει προσλήψεις σε άλλους κλάδους. Αν τις έκανε άλλωστε, μάλλον, όσοι μεταβαίναμε στους ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ, θα απολυόμασταν από εκεί «αξιοκρατικά» λόγω μηδενικής προϋπηρεσίας.

- Υπόσχεται να απολύσει τους μη απογραφέντες, καταργώντας την τροπολογία με την οποία βρέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία και μετατρέποντας σε πατσαβούρα τα έγγραφα παραπομπής στο πειθαρχικό που ο ίδιος ο υπουργός υπέγραψε, για να «γλυτώσουν» κάποιοι άλλοι από μας. Για το λόγο αυτό θα προβεί λέει σε νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα ισχύει ειδικά για το ΕΚΠΑ, με κάποιο «μυστηριώδη» τρόπο, αλλά για καθόλου μυστηριώδεις λόγους, μια και το ΕΚΠΑ έχει και τους περισσότερους μη απογραφέντες και την πιο δυναμική απεργία.

- «Φυσικά, όλα αυτά θα τα κάνει μόνο με «ανοιχτά» Πανεπιστήμια. Μας κοροϊδεύει ο υπουργός;» διερωτώνται οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ