Η Φίνος Φιλμ αποσύρει όλες τις ελληνικές ταινίες από το YouTube -Πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα - iefimerida.gr

Η Φίνος Φιλμ αποσύρει όλες τις ελληνικές ταινίες από το YouTube -Πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα

Η Φίνος Φιλμ αποσύρει όλες τις ελληνικές ταινίες από το YouTube -Πρόβλημα με τα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις τρεις μήνες κράτησε η... Χρυσή Εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στο ΥοuTube. Η Φίνος Φιλμ ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει όλες τις κλασικές ταινίες της από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, εξαιτίας προβλημάτων στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εταιρεία που είχε δημιουργήσει ο Φιλοποίμην Φίνος αποφάσισε πριν από τρεις μήνες να ανεβάσει ολόκληρες τις ταινίες της στο YouTube, από τη μία για να τις προστατεύσει από την πειρατεία- τμήματα των περισσοτέρων ήδη βρίσκονταν στην πλατφόρμα- αλλά και για να δώσει την ευκαιρία στο νέο κοινό να απολαύσει τα διαχρονικά αριστουργήματα.

Στην πορεία όμως ξεκίνησε η διαμάχη με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων (ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι). Η Φίνος Φιλμ πριν από περίπου ένα μήνα αντικατέστησε τις ταινίες με εκτεταμένα αποσπάσματα και αφιερώματα, πιστεύοντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα, κάτι που δεν συνέβη καθώς εξακολούθησε η διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα. Ετσι, αποφασίστηκε να αποσυρθούν εξ ολοκλήρου οι ταινίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ