Κρεμαστινός: Να πληρώνονται οι βουλευτές μόνο για τα έξοδά τους - iefimerida.gr

Κρεμαστινός: Να πληρώνονται οι βουλευτές μόνο για τα έξοδά τους

Κρεμαστινός: Να πληρώνονται οι βουλευτές μόνο για τα έξοδά τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βουλευτική αποζημίωση μόνο για τις δαπάνες πρότεινε ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να καλύπτονται μόνο τα έξοδα που αφορούν αυστηρά τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Στην επιστολή του ο κ. Κρεμαστινός επισήμανε ότι τα χρήματα που εισπράττουν οι βουλευτές είναι αποζημίωση και όχι μισθός, προσθέτοντας πως ο κάθε ένας καταθέτοντας αποδείξεις για τις δαπάνες που συνδέονται αυστηρά με τη λειτουργία του ως βουλευτή, θα πρέπει να αποζημιώνεται μόνο για αυτές.

Ειδικά για τη βουλευτική αποζημίωση, ο κ. Κρεμαστινός επισημαίνει ότι «ο συνταγματικός νομοθέτης σοφά δεν μιλά για μισθό ή αποδοχές του βουλευτή, αλλά για αποζημίωση, γεγονός που σημαίνει ότι εάν οι αποδοχές του βουλευτή δεν υπερβαίνουν το ποσό που με δήλωσή του στην εφορία είχε αποκτήσει προτού ορκιστεί, θα πρέπει να αποζημιώνεται. Με την απόλυτη ερμηνεία του Συντάγματος, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν συντρέχει λόγος αποζημίωσης, εάν οι συνολικές αποδοχές του βουλευτή προστιθέμενες στο εισόδημά του, το αυξάνουν. Κατά συνέπεια, με την ευρύτερη ερμηνεία του Συντάγματος, οι ανεπάγγελτοι (όχι οι άνεργοι) δεν δικαιούνται αποζημίωσης, αφού δεν χάνουν εισοδήματα, ώστε να αποζημιωθούν».

Ο κ. Κρεμαστινός ζήτησε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να θέσει το θέμα προς συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου εκεί θα του δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξει λεπτομερέστερα τις απόψεις του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ