Ετσι έχτισαν (συμβολικά) την είσοδο του Δρομοκαϊτειου εναντίον της διαθεσιμότητας - iefimerida.gr

Ετσι έχτισαν (συμβολικά) την είσοδο του Δρομοκαϊτειου εναντίον της διαθεσιμότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμβολικό «χτίσιμο» της εισόδου του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου προχώρησαν το πρωί εργαζόμενου του ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της διαθεσιμότητας.


Αναφερόμενος στην κίνηση των εργαζομένων, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για γραφικότητες και σόου.
«Το εκλαμβάνω ως γραφικότητα, αν το εκλάβω ως παράνομη πράξη πρέπει να πράξω διαφορετικά. Ο καθένας θέλει να κάνει το σόου του», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Βγάλτε τους τσιμεντόλιθους, δεν είναι το σπίτι σας», ζήτησε από τους εργαζομένους ο υπουργός, συνομιλώντας μαζί τους κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης. «Η κυβέρνηση δεν συνδιοικεί με τους συνδικαλιστές» πρόσθεσε.
Απαντώντας στις επικρίσεις των εργαζομένων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η ιδέα πως οι συνδικαλιστές ενδιαφέρονται περισσότερο για την κατάσταση των ασθενών είναι αστεία», προσθέτοντας ότι κατά κανόνα οι συνδικαλιστές ξέρουν να προασπίζονται τα κλαδικά τους συμφέροντα.
Στάση εργασίας και συνάντηση με τη Ζ. Μακρή
Σημειωτέον ότι σήμερα ο Σύλλογος εργαζομένων σε «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο», έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή.
«Εν κρυπτώ και πίσω από την πλάτη των εργαζομένων προχωρούν και σχεδιάζουν. Ετοιμαζαν μετακίνηση τριών κλινικών, προς Σισμανόγλειο , Σωτηρία, Πολυκλινική και μετακίνηση όλης της Τεχνικής Υπηρεσίας, όλων των οδηγων και διαθεσιμότητα 30 διοικητικών μέσα σε 25 ημέρες», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις για τις δεσμεύσεις που, όπως λένε, δίνονται.
«Η υφυπουργός και ο υπουργός σαφώς βρίσκονται προ της λήψης απόφασης για διαθεσιμότητες. Διαχείριση της κατάστασης και των εντυπώσεων- επιπτώσεων απλά θέλουν να κάνουν» τονίζουν.
Οι εργαζόμενοι επιστρέφοντας από το υπουργείο, θα συνεδριάσουν προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ίδρυμα κλείσιμο τούβλα Δρομοκαΐτειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ