Financial Times: Στις 24 Μαρτίου του 2016, η Σκωτία θα κάνει διάβημα ανεξαρτησίας - iefimerida.gr

Financial Times: Στις 24 Μαρτίου του 2016, η Σκωτία θα κάνει διάβημα ανεξαρτησίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς όπως αναφέρουν οι Financial Times η κυβέρνηση της Σκωτίας ετοιμάζεται να κάνει πρόταση για να τερματιστεί η κοινοβουλευτική ένωση της χώρας με την Αγγλία που διαρκεί εδώ και τρεις αιώνες, στις 24 Μαρτίου του 2016.

Σε δημοσίευμα τους, οι FT επισημαίνουν πως η πρόταση αυτή έχει γίνει από το κυβερνών Εθνικό Κόμμα Σκωτίας, με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλεξ Σάλμοντ να αναφέρει πως «το έγγραφο 670 σελίδων και 170.000 λέξεων, θα κατοχυρώσει ''την οικονομική κοινωνική και δημοκρατική ανεξαρτησία. Αυτό το χαρτί θα δείξει ότι με την δύναμη της ανεξαρτησίας μπορούμε και θα αναπτύξουμε την οικονομία μας, να ενισχύσουμε τον πληθυσμό μας και να κάνουμε σίγουρο πως ο κάθε ένας στη Σκωτία θα επωφεληθεί από τον πλούτο μας''», δήλωσε ο Αλεξ Σάλμοντ.

«Εάν η Σκωτία ψηφίσει ''ναι'' στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, η χώρα θα γίνει ανεξάρτητη στις 24 Μαρτίου του 2016, μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη διάλυση του παρόντος Σκοτσέζικου Κοινοβουλίου, αλλά και της 413ης επετείου της ένωσης των θρόνων της Σκωτίας και της Αγγλίας το 2016», αναφέρουν οι Financial Times.

Το δημοσίευμα κλείνει, λέγοντας πως η καμπάνια υπέρ της ανεξαρτησίας απέχει από την πλειοψηφία, αλλά οι πολιτικοί οι οποίοι είναι υπέρ της ένωσης έχουν απευθύνει ισχυρές προειδοποιήσεις κατά του εφησυχασμού», με τον Σκοτσέζο γραμματέα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου Αλιστερ Καρμάικλ, να επισημαίνει στο ΒΒC πως πρόκειται για «έναν πολύ αληθινό κίνδυνο για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ