Ανακούφιση και αμφιβολίες για τους Γάλλους μετά τη Σύνοδο - iefimerida.gr

Ανακούφιση και αμφιβολίες για τους Γάλλους μετά τη Σύνοδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γαλλικός Τύπος εκφράζει σήμερα, μια ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για την κρίση χρέους της Ελλάδας και το ευρώ, ανακούφιση, αλλά και αμφιβολίες.

"Η συμφωνία αυτή αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα πραγματικό οικονομικό κατόρθωμα. Αλλά θα είναι πολιτικά επαρκής;" γράφει η οικονομική εφημερίδα Les Echos.

"Είναι αρκετό αυτό το σχέδιο; Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα χρειαστεί αναγκαστικά πολύ χρόνο", επισημαίνει η France Soir.

Η Tribune είναι η μόνη εφημερίδα που εκφράζει τον ενθουσιασμό της για τα αποτελέσματα της συνόδου: "Η Ευρώπη συνήλθε! Δεν πρόκειται πλέον για πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αλλά της ζώνης του ευρώ", τονίζει.

Για την Le Figaro, "η λύση προσφέρει μια βαθιά ανάσας στις άλλες οικονομίες που απειλούνται, όμως πολλά εξαρτώνται από την εφαρμογή των αποφάσεων που ανακοινώθηκαν", υπογραμμίζει.

Η Liberation βλέπει, από την πλευρά της, στα αποτελέσματα της συνόδου "συγκεκριμένα σημάδια που αναστατώνουν την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση".

Τέλος, η Humanit? επιμένει στην άποψη ότι "η Δαμόκλειος σπάθη του χρέους συνεχίζει να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ