Σταθάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στριμώξει τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν

Στη «γωνία» θα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ όσες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν, υποστήριξε ο βουλευτής Χανίων του κόμματος, Γιώργος Σταθάκης ο οποίος χαρακτήρισε τον στόχο της κυβέρνηση θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014 «υπέρ φιλόδοξο, γιατί λέει ότι από το -4,2 θα πάμε στο +0,8. Αυτό είναι μια μεγάλη μεταστροφή, δεν δικαιολογείται και θα επηρεάσει τον ίδιο τον προϋπολογισμό».

«Υπάρχουν μέτρα τα οποία θα έπρεπε να είχε πάρει ήδη η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης, διέθεταν εργαλεία με τα οποία θα μπορούσαν να είχαν κινητοποιηθεί. Μέσα από την αδράνεια της κυβέρνησης στην αναπτυξιακή της ατζέντα, δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε αυτά τα λίγα εργαλεία», σχολίασε ο κ. Σταθάκης στον Real FM, ενώ χαρακτήρισε ως «υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα» την φοροδιαφυγή, την φοροκλοπή και την εισφοροδιαφυγή.

Συνεχίζοντας την κουβέντα περί φοροδιαφυγής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον φόρο ακίνητης περιουσίας, τονίζοντας πως «θα μπορούσε να εφαρμοστεί φορολογώντας την μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα είναι να βρεθεί ο τρόπος να φορολογηθεί αυτό το μεγάλο μέρος της οικονομίας που μένει εκτός».

Τέλος, μιλώντας για την διαφορετική φορολογική πολιτική που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στριμώξει τις επιχειρήσεις περισσότερο. Όχι στο σκέλος της αύξησης του φορολογικού συντελεστή. Το πρόβλημα στη φορολογία των επιχειρήσεων, είναι το ανεξέλεγκτο κομμάτι των ενδοεταιρικών συναλλαγών και φυσικά, ένα κομμάτι τον επιχειρήσεων το οποίο φοροαποφεύγει με διάφορους τρόπους. Θα βλέπαμε θετικά τη δέσμευση πόρων για την ανάπτυξη ενός προγράμματος απασχόλησης», είπε ακόμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ