Αδιανόητο: 11.420 παιδιά νεκρά στη Συρία τα τελευταία τρία χρόνια από δολοφονίες, εκτελέσεις και βασανισμούς - iefimerida.gr

Αδιανόητο: 11.420 παιδιά νεκρά στη Συρία τα τελευταία τρία χρόνια από δολοφονίες, εκτελέσεις και βασανισμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκθεση αναφοράς ειδικής ερευνητικής ομάδας από την Οξφόρδη με έδρα το Λονδίνο κάνει λόγο για πάνω από 11.000 παιδιά κάτω των 17 ετών, τα οποία έχουν πέσει θύματα του εμφύλιου σπαραγμού στη Συρία τα τελευταία τρία χρόνια.

Η πλειοψηφία των παιδιών έχει σκοτωθεί από βόμβες ή οβίδες στις γειτονιές τους, ενώ εξ αυτών έχουν δολοφονηθεί από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, αναφέρει η ίδια έκθεση. εκατοντάδες

Επιπλέον, από τα συνολικά 11.420 θύματα, 760 εκτελέστηκαν και περισσότερα από 100 -ανάμεσά τους και βρέφη- βασανίστηκαν.

Η έκθεση έχει τίτλο «Κλεμμένο Μέλλον - ο κρυφός απολογισμός της παιδικής θνησιμότητας στη Συρία» και εξετάζει στοιχεία από τον Μάρτιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2013.

Τα αγόρια-θύματα είναι περισσότερα από ότι τα κορίτσια, σε αναλογία δύο προς ένα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών παιδιών έχει παρατηρηθεί στο Χαλέπι, όπου έχουν σκοτωθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- 2.223 παιδιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία παιδιά ελεύθεροι σκοπευτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ