Πόσα χρήματα θα κοστίσει στους φοιτητές και τους γονείς τους η απώλεια του εξαμήνου - iefimerida.gr

Πόσα χρήματα θα κοστίσει στους φοιτητές και τους γονείς τους η απώλεια του εξαμήνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την «πλάτη στον τοίχο» βρίσκονται οι περισσότεροι φοιτητές και κυρίως αυτοί που σπουδάζουν στην Αθήνα, καθώς λόγω των καταλήψεων απειλούνται με απώλεια του εξαμήνου, σε μια περίοδο η οποία είναι ήδη οικονομικά δύσκολη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που χαθεί το εξάμηνο οι φοιτητές θα κληθούν να πληρώσουν αρκετά χρήματα χωρίς να κάνουν καν μάθημα και το κόστος για την οικογένεια ενός φοιτητή από την επαρχία ο οποίος σπουδάζει στην Αθήνα, ανέρχεται στα 4 με 5 χιλιάδες ευρώ, όπως υπολόγισαν τα Νέα.

Εκτός από τις άμεσες ζημίες για τις οικογένειες των φοιτητών, υπάρχουν και οι έμμεσες, καθώς εάν χαθεί το εξάμηνο οι νέοι φοιτητές δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση και στέγαση, ενώ παράλληλα δεν έχει συνυπολογιστεί το ψυχολογικό κόστος και ο αναμενόμενος συνωστισμός στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια τα οποία δεν θα επαρκούν για όλους.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φοιτητές κόστος οικογένειες εξάμηνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ