Κι όμως οι Νεάντερταλ δεν ήταν βαρετοί: Πειραματίζονταν στην ερωτική τους ζωή ακόμη και με άλλα είδη - iefimerida.gr

Κι όμως οι Νεάντερταλ δεν ήταν βαρετοί: Πειραματίζονταν στην ερωτική τους ζωή ακόμη και με άλλα είδη

Κι όμως οι Νεάντερταλ δεν ήταν βαρετοί: Πειραματίζονταν στην ερωτική τους ζωή ακ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία επιστημονικών ερευνών αποδεικνύουν ότι οι Νεάντερταλ δεν ήταν καθόλου βαρετό είδος, αλλά, αντιθέτως είχαν πλούσια ερωτική ζωή και δεν δίσταζαν να διασταυρώνονται και με άλλα είδη.

Η νέα ανάγνωση της αλληλουχίας του γονιδιώματος των Νεάντερταλ αλλά και των Ντενίσοβα δείχνει ότι δεν έπλητταν με τίποτα.

Τα δύο αυτά είδη διασταυρώνονταν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους Homo sapiens, τους εκπρόσωπους του δικού μας είδους δηλαδή.

Εκείνο, πάντως, που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως στην... εξίσωση υπάρχει και ένας τέταρτος παρτενέρ για τον οποίο δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα.

Οι ειδικοί προκρίνουν δύο ενδεχόμενα: Πρώτον να είναι ένα νέο είδος Homo το οποίο μέχρι τώρα αγνοούσαμε ή να πρόκειται για τα πρώτα δείγματα γενετικού υλικό από τα αρχαϊκά ανθρώπινα είδη των οποίων το DNA δεν έχει διασωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ