Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Πρωτοφανείς εικόνες για τη Ρόδο – Φοβόμαστε και για άλλα θύματα

Για φαινόμενα βιβλικής καταστροφής, πρωτοφανής για τα χρονικά του νησιού, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγίου ο οποίος εξέφρασε, παράλληλα, το φόβο του για την ύπαρξη περισσότερων θυμάτων.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε σε αυτή την καταστροφή, η μια γυναίκα φυσιογνωμικά φαίνεται ξένη και κανείς δεν την αναζήτησε. Φοβάμαι ότι υπάρχει κι άλλος. Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την τύχη του αγνοουμένου» ανέφερε ο Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδιάκος σημείωσε «Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, πρόκειται για φαινόμενα τρομακτικά. Η στάθμη του νερού στη γέφυρα της Κρεμαστής ξεπέρασε τα τρία μέτρα σε ένα σημείο και κάλυψε τη γέφυρα σπάζοντας τα κάγκελα και παρασύροντας οχήματα» ενώ επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία.

Επισήμανε ότι η περιοχή στο χείμαρρο της Κρεμαστής είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα για δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, αλλά το έργο έχει κολλήσει σε απαλλοτριώσεις.

Στο νησί έχουν σημειωθεί σοβαρές καταστροφές, ενώ 100 οχήματα παρασύρθηκαν, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 140 κλήσεις για απάντληση υδάτων και είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Εν τω μεταξύ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη δύο αγνοούμενους χωρίς, ωστόσο, η αστυνομία να επιβεβαιώνει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ μια γυναίκα έχει ενημερώσει την αστυνομία πως αγνοούνται ακόμη δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός. Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, παρακαλούνται όσοι πολίτες αντιληφθούν ότι αγνοείται κάποιο οικείο τους πρόσωπο να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές στα τηλέφωνα 100, 199 και 112.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ