Τι «κέρδισε» ο Σαμαράς από τη Μέρκελ: Πολιτική στήριξη, συστάσεις και το Μνημόνιο... Μνημόνιο - iefimerida.gr

Τι «κέρδισε» ο Σαμαράς από τη Μέρκελ: Πολιτική στήριξη, συστάσεις και το Μνημόνιο... Μνημόνιο

Τι «κέρδισε» ο Σαμαράς από τη Μέρκελ: Πολιτική στήριξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πολιτική της στήριξη προς την κυβέρνηση Σαμαρά εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να δοθούν διευκολύνσεις προς την Ελλάδα.

Το τετ α τετ του πρωθυπουργού, με την κυρία Μέρκελ, την Παρασκευή στο Βερολίνο, ενδεχόμενως να έδειξε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνωρίζει τις προσπάθειες κυβέρνησης και πρωθυπουργού, αλλά, από την άλλη πλευρά δεν «έβγαλε» είδηση αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους.

Το Βερολίνο αναγνωρίζει τις επιτυχίες της ελληνικής πλευρά αναφορικά με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά, από την άλλη πλευρά, η Ανγκελα Μέρκελ επισήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να υλοποιήσει η Αθήνα τα προαπαιτούμενα της Τρόικα.

«Αυτή η αναγνώριση δεν σημαίνει, όμως, ότι θα πρέπει να δοθούν κάποιες διευκολύνσεις στην Ελλάδα αναφορικά τα συμφωνηθέντα» δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος συνεχίζοντας «Οι υποσχέσεις που έχει δώσει η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιηθούν. Σε αυτή τη βάση θα μπορέσει να δοθεί η νέα δόση. Απ΄ ό,τι ενημερώθηκα στη συζήτηση μας, αυτό μεν δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι όμως πραγματοποιήσιμο. Υπολογίζω στην Ελλάδα, ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ότι θα ξεκινήσει η ελληνική προεδρία χωρίς το βάρος μιας συζήτησης για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης».

Παρέπεμψε πάντως το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους στις... καλένδες αναφέροντας ότι η αξιολόγηση θα γίνει μέσα στο 2014 και αφού μελετηθούν τα στοιχεία από την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Στόχος της ελληνικής πλευράς, πάντως, είναι να υπάρξει συμφωνία πάνω σε αυτό το ζήτημα πριν από τις ευρωεκλογές ή τουλάχιστον μια ακόμη ισχυρή πολιτική στήριξη μέχρι τότε.

Φωτογραφίες Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ