O υπουργός Δικαιοσύνης εξηγεί γιατί δεν μπήκαν διατάξεις στο αντιρατσιστικό για προστασία θυμάτων και μαρτύρων - iefimerida.gr

O υπουργός Δικαιοσύνης εξηγεί γιατί δεν μπήκαν διατάξεις στο αντιρατσιστικό για προστασία θυμάτων και μαρτύρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους λόγους για τους οποίους δεν συμπεριλήφθηκαν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διατάξεις για την προστασία θυμάτων ρατσιστικής βίας και των μαρτύρων ρατσιστικών εγκλημάτων, εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, δεν περιλαμβάνεται διάταξη προστασίας θυμάτων, ως περιττή, δεδομένου ότι «τα εν λόγω θύματα προστατεύονται με ρητή διάταξη του νόμου 3386/ 2005 περί αλλοδαπών».

Αναφορικά με την προστασία των μαρτύρων ρατσιστικών εγκλημάτων, ο υπουργός διευκρινίζει πως έχει συμπεριληφθεί σχετική διάταξη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο κύρωση του Κώδικα Μετανάστευσης.

Όσον αφορά τέλος, την έννοια των γενοκτονιών, υπογραμμίζει πως «είναι σαφές ότι σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται όλες αδιακρίτως οι γενοκτονίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ