Το πιο συχνό ψέμα -Οι δικαιολογίες που λένε όλοι όταν έχουν «στήσει» κάποιον - iefimerida.gr

Το πιο συχνό ψέμα -Οι δικαιολογίες που λένε όλοι όταν έχουν «στήσει» κάποιον

Το πιο συχνό ψέμα -Οι δικαιολογίες που λένε όλοι όταν έχουν «στήσει» κάποιον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το ψέμα που ακούγεται καθημερινά. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έρευνα, οι μισοί άνθρωποι χρειάζεται να επικαλεστούν ένα προκειμένου να δικαιολογηθούν για την αργοπορία τους. Ποιες είναι οι πιο συχνές δικαιολογίες; Η κίνηση και το ξυπνητήρι είναι οι συνήθεις ένοχοι.

Αυτό ισχύει για τους Βρετανούς τουλάχιστον, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, αλλά τα αποτελέσματά της σίγουρα δεν θα διέφεραν ιδιαίτερα στον υπόλοιπο κόσμο. Η κίνηση στους δρόμους λοιπόν, το ξυπνητήρι που δεν χτύπησε ποτέ, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τα κύρια ψέματα που επικαλούνται όλοι όταν έχουν αργήσει να φτάσουν κάπου.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το μυστικό για το πειστικό ψέμα είναι απλό: πρέπει να είναι κάτι προσωπικό, να περιλαμβάνει μεταμέλεια και την ίδια ώρα να το πιστεύει αυτός που το λέει. Το 48% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι αναγκάζεται να πει ψέμα γιατί καθυστέρησε στη δουλειά, ενώ το 22% δεν μιλά με ειλικρίνεια για την αργοπορία ούτε καν στους φίλους που «έστησε».

Οι 10 πιο συχνές δικαιολογίες για την αργοπορία
1. Είχε κίνηση
2. Δεν χτύπησε το ξυπνητήρι
3. Χάθηκα
4. Το τρένο καθυστέρησε
5. Το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά
6. Το παιδί μου είναι άρρωστο
7. Με απέκλεισε το χιόνι
8. Το αυτοκίνητο χάλασε στη διαδρομή
9. Ο σύντροφός μου είναι άρρωστος
10. Δεν μπορούσα να βρω μπέιμπι σίτερ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ