Σκοτώνουν ακόμα τις αρκούδες στα βουνά της Ελλάδας -Νεκρή από πυροβόλο όπλο βρέθηκε άλλη μία στην Καλαμπάκα - iefimerida.gr

Σκοτώνουν ακόμα τις αρκούδες στα βουνά της Ελλάδας -Νεκρή από πυροβόλο όπλο βρέθηκε άλλη μία στην Καλαμπάκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά η μεγαλύτερη απειλή για την καφέ αρκούδα παραμένει δυστυχώς ο άνθρωπος. Νεκρή από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης ακόμα μία, στη Μύκανη Καλαμπάκας κοντά στον Ίωνα ποταμό στο δασος Ρίγκλοβο.

Οπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για αρσενική αρκούδα ηλικίας περίπου 20 χρονών και βάρους 200-250 κιλών.

Η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι (πίσω από το δεξί αυτί) πιθανόν με μονόβολο. Ο χρόνος θανάτωσής του προσδιορίζεται σε 4-5 ημέρες νωρίτερα, καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποσύνθεση του ζώου.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, στην περιοχή βρέθηκαν σκαψίματα από αγριογούρουνα και θεωρείται πιθανό η αρκούδα να σκοτώθηκε σε παγάνα στο κυνήγι για αγριογούρουνο.

Πρόκειται περιστατικό είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε βρεθεί νεκρή αρκούδα στο όρος Βόιο, σε δύσβατο σημείο δίπλα σε ορειβατικό μονοπάτι. Το ζώο είχε πυροβοληθεί κάτω από τον αυχένα και στην αριστερή ωμοπλάτη.

Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης. Ωστόσο, αυτό δεν δείχνει να πτοεί κάποιους που σκοτώνουν τις αρκούδες μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ