Προκαταρκτική εξέταση για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων διέταξε η εισαγγελέας Φάκου

Νέα εισαγγελική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που αφορά την 19η Νοεμβρίου έως και σήμερα.

Η νέα έρευνα που διέταξε η κ. Φάκου για προκαταρκτικής εξέτασης στην απεργία η οποία κρίθηκε παράνομη ανατίθεται στην Κρατική Ασφάλεια όπως και άλλες δύο που έχουν προηγηθεί για προηγούμενες απεργίες, προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, η κ. Φάκου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου «σχετικά με ειλημμένη απόφαση συνέχισης της απεργίας του μόνιμου διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρά το γεγονός ότι με την υπ' αριθμ. 3032/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εξαγγελθείσα τοιαύτη για το χρονικό διάστημα 19/20-11-2013 και 21/22-11-2013 κρίθηκε παράνομη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Η παραγγελία δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο δε αυτής θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την τυχόν επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης».

φωτογραφία: fosphotos.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ