Προκαταρκτική εξέταση για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων διέταξε η εισαγγελέας Φάκου - iefimerida.gr

Προκαταρκτική εξέταση για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων διέταξε η εισαγγελέας Φάκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα εισαγγελική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που αφορά την 19η Νοεμβρίου έως και σήμερα.

Η νέα έρευνα που διέταξε η κ. Φάκου για προκαταρκτικής εξέτασης στην απεργία η οποία κρίθηκε παράνομη ανατίθεται στην Κρατική Ασφάλεια όπως και άλλες δύο που έχουν προηγηθεί για προηγούμενες απεργίες, προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, η κ. Φάκου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου «σχετικά με ειλημμένη απόφαση συνέχισης της απεργίας του μόνιμου διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρά το γεγονός ότι με την υπ' αριθμ. 3032/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εξαγγελθείσα τοιαύτη για το χρονικό διάστημα 19/20-11-2013 και 21/22-11-2013 κρίθηκε παράνομη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Η παραγγελία δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο δε αυτής θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την τυχόν επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ