Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας απαντά στον Καπερνάρο για τους...πυραύλους στη Μεσσηνία - iefimerida.gr

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας απαντά στον Καπερνάρο για τους...πυραύλους στη Μεσσηνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου των προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας», απαντά η Φώφη Γεννηματά στον Βασίλη Καπερνάρο στην ερώτηση του σχετικά με την ενδεχόμενη μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων στο ...διάστημα.

Σύμφωνα με έγγραφο της αναπληρωτού υπουργού Φώφης Γεννηματά στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, το υπουργείο αναγνωρίζει την σπουδαιότητα απόκτησης εθνικής τεχνογνωσίας αιχμής όπως η αεροδιαστημική, αλλά και της εθνικής παρουσίας σε ανώτατα ιδρύματα του εξωτερικού που τελούν υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών. Υπό το πρίσμα αυτό, το Υπουργείο «προχώρησε την 11η Νοεμβρίου του 2013, στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη ''Μεσσηνιακή Αμφικτυονία'', μεταξύ των δραστηριοτήτων της οποίας είναι και η συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής κ. Παπαδόπουλο».

Σύμφωνα με το εν λόγω μνημόνιο, προβλέπεται η αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη και άλλους όμορους τομείς, ώστε εν συνεχεία η εμπειρία και η γνώση αυτή να επαναπατριστεί, παρέχοντας τη βάση για έναν νέο τομέα ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι το τρίτο κατά σειρά υπουργείο που απαντά στον Βασίλη Καπερνάρο στην ερώτηση του για το ενδεχόμενο να γίνει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βάση εκτόξευσης πυραύλων στο διάστημα για τουριστικούς λόγους και την ανάπτυξη της αεροδιαστημικής στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ