Τι συμβαίνει με τις τιμές των φαρμάκων -Μια συζήτηση για «διαπλοκή» που δεν λέει το όνομά της - iefimerida.gr

Τι συμβαίνει με τις τιμές των φαρμάκων -Μια συζήτηση για «διαπλοκή» που δεν λέει το όνομά της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την ερχόμενη Τετάρτη την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ότι η εν λόγω τροπολογία είναι επιβλαβής για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

«Εμείς προτείναμε οριζόντια μείωση 15% με 20% στα φάρμακα εγχώρια και εισαγόμενα. Αντ' αυτού έχουμε πριμοδότηση φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ στη συνέχεια σχολίασε την δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη για διαφημίσεις πολυεθνικών στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», λέγοντας πως πρόκειται για «άθλια προπαγάνδα του κ. Γεωργιάδη να λέει ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα». «Όταν διαφημίζει διαφημιστικό χρόνο από τον Κουρή δωροδοκεί τον Κουρή;» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην συνάντηση Μέρκελ- Σαμαρά, λέγοντας: «Τον στηρίζει για να πάει η Ελλάδα στα Τάρταρα. Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύεται το παραμικρό» τόνισε.

Η απάντηση του Αδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη τον προκάλεσε σε ανάρτηση του στο twitter να έρθει σε Δημόσιο Διάλογο μέχρι την ημέρα ψήφισης της τροπολογίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν.

«Προκαλώ τον κ. Σκουρλέτη μέχρι την Τετάρτη σε Δημόσιο Διάλογο να δούμε εάν αυτά που ισχυρίζονται και λένε όχι στην μείωση ισχύουν ή όχι», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Χθες ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε -με μισόλογα- τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ότι δέχεται διαφημίσεις από εταιρείες φαρμάκων στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» γι'αυτό και καταψηφίζει την τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει σε αυτή την καταγγελία περί «διαπλοκής» ενώ ούτε «Στο Κόκκινο» έχει εκδώσει ανακοίνωση.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ