Μητσοτάκης: Δεν αποκλείονται κι άλλοι «ξαφνικοί θάνατοι» οργανισμών του Δημοσίου -Θα γίνουν απολύσεις [βίντεο] - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Δεν αποκλείονται κι άλλοι «ξαφνικοί θάνατοι» οργανισμών του Δημοσίου -Θα γίνουν απολύσεις [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tις πληροφορίες για συνέχιση της διαθεσιμότητας και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου αξιολόγησης στο στενό δημόσιο τομέα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κι άλλων «ξαφνικών θανάτων» οργανισμών όπως το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο εν λόγω Οργανισμός ουσιαστικά δεν είχε λόγο ύπαρξης και το κλείσιμό του το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Όσον αφορά το θέμα των αποχωρήσεων στο Δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι από την πλευρά της Τρόικα δεν ετέθη θέμα επέκτασης των απολύσεων (πέραν των 15.000 μέχρι τα τέλη του 2014 που έχουν συμφωνηθεί).

Έγινε, είπε, μία συζήτηση για τη συνέχιση της διαθεσιμότητας-κινητικότητας μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, τονίζοντας πως βούληση του υπουργείου είναι να συνεχιστεί το μέτρο της κινητικότητας. Πρέπει «να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, αλλά η κινητικότητα όπως την φανταζόμαστε δεν συνδέεται με απολύσεις», διευκρίνισε, αφού ως προς τους ποσοτικούς στόχους, οι απολύσεις τελείωσαν με τις 15.000 απολύσεις που θα γίνουν.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, αυτό δεν σημαίνει ότι «δεν μπορεί σε 1,5-2 χρόνια να έρθει η κυβέρνηση να αξιολογήσει μια δομή, να την θεωρήσει περιττή και να την καταργήσει»

Εκτίμηση τέλος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι πως δεν διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την Τρόικα. «Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα τον Δεκέμβριο», εκτίμησε, ενώ για το θέμα των πλειστηριασμών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και θέση της είναι σαφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ