Eλληνας ψυχαναλυτής αναλύει το προφίλ της Τρόικα - iefimerida.gr

Eλληνας ψυχαναλυτής αναλύει το προφίλ της Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα όσα κρύβει το φυσιογνωμικό πορτρέτο των τριών εκπροσώπων της τρόικας αναλύει ο φυσιογνωμιστής - ψυχαναλυτής, Γεώργιος Κοτζαμπασάκης.

Ο κ. Κοτζαμπασάκης «βλέπει», σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» τον Τόμσεν ως αρχηγό (των «τριών σωματοφυλάκων») και τους Μορς και Μαζούχ ως ανθρώπους...τρομαγμένους, τουλάχιστον κατά τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, για τον πιο «διαβόητα φωτογραφημένο» Πολ Τόμσεν ο ψυχαναλυτής υπογραμμίζει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που «μόνιμα συγκεντρωμένο στις κατευθύνσεις που του δίνονται αφειδώς από τα αφεντικά του, μα με βαυαρική πρόζα σοβαροφανούς εγκράτειας, μαζί με ένα ευφυές μείγμα αυστηρότητας που γνωρίζει ότι είναι θεατρική».

Αναλύοντας τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του εκπροσώπου της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ, ο κ. Κοτζαμπασάκης εξηγεί ότι πρόκειται για άνθρωπο φοβισμένο, που αποστρέφεται τη δημοσιότητα. Ωστόσο, «οι στιλιστικές του επιλογές δείχνουν άτομο πιο εκλεπτυσμένης ιδιοσυγκρασίας, κάτι που ισχύει και για τον Μορς, αλλά όχι για τον Μόρσεν. Ο εκφράσεις του, συμπληρώνει, δείχνουν αδυναμία συμβάδισης με το κοινωνικό και οικονομικό σύστημα της χώρας μας.

Οσον αφορά τον Ματίας Μορς, ο φυσιογνωμιστής τον περιγράφει ως εξής: «Δείχνει να είναι τρομαγμένος με τα όσα βιώνει καθημερινά στην Ελλάδα. Επιπλέον, «εμφανίζεται αποσβολωμένος από τις κοινωνικές αντιδράσεις γύρω του και μοιάζει περισσότερο εσωστρεφής, μα επιμελώς πιο 'διαβασμένος' σχετικά με την παρούσα ιστορική και πολιτική φάση που διανύει η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ