Παραλογισμός: Οκτώ δημόσιοι υπάλληλοι θα αποφασίσουν για τις απολύσεις - iefimerida.gr

Παραλογισμός: Οκτώ δημόσιοι υπάλληλοι θα αποφασίσουν για τις απολύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έως τις 30 του μήνα θα γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών πως πρέπει να αναδιαρθρωθούν οι δομές των φορέων που εποπτεύει και βέβαια ποιο είναι το αναγκαίο προσωπικό για τη στελέχωση τους. Με απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα συγκροτείται επιτροπή από οκτώ δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει μέχρι την 30-11-2013 να υποβάλλουν την Έκθεση Οριστικής Αξιολόγησης των δομών και των πλάνων στελέχωσης των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών φορέων.Η Επιτροπή θα εργάζεται με ωράριο Δημοσίου

Μάλιστα όπως αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο Γιάννης Στουρνάρας η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στο κατάστημα του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Νίκης 5-7, στην Αθήνα.

Από το σχετικό πόρισμα θα παραδώσει στα χέρια του Γιάννη Στουρνάρα η ειδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με αυτό ακριβώς το σκοπό, σε μια συγκυρία όπου ήδη αναζητούνται οι 12.500 υπάλληλοι που θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας αλλά και οι υπόλοιποι 11.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να απολυθούν έως το τέλος του 2014.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως έργο της Επιτροπής είναι η αξιολόγηση των δομών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με σκοπό τον εξορθολογισμό των δομών και των πλάνων στελέχωσής τους. Η Επιτροπή θα μελετήσει τις προτάσεις που θα υποβάλλουν οι ίδιοι οι φορείς, τις οποίες θα αξιολογήσει από κοινού με τους εκπροσώπους που θα ορισθούν από τους φορείς,τους οποίους θα καλεί, όποτε θα συνεδριάζει για την αξιολόγηση του φορέα τους.

Ποιοι θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης

Τα μέλη που θα συγκροτούν την Επιτροπή είναι:

Ποιοι είναι φορείς του υπουργείο Οικονομικών που μπαίνουν στο στόχαστρο

Οι φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών και είναι καταγεγραμμένοι στο Μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης είναι το Ειδικό Ταμείο Ελέγχου, Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης και Αλκοολούχων ποτών, η ΟΚΕ, ο ΟΔΔΗΧ, το ΤΧΣ, το ΑΚΑΓΕ (συναρμοδιότητα με το υπουργείο Εργασίας) και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Δ.. Ε. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στο κατάστημα του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Νίκης 5-7, στην Αθήνα και η διάρκεια λειτουργίας ορίζεται μέχρι την 30-11-2013, οπότε θα υποβάλλει την Έκθεση Οριστικής Αξιολόγησης των δομών και των πλάνων στελέχωσης των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του υπουργείο Οικονομικών ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ