Χρυσαυγίτης γυμνασιάρχης μήνυσε τον δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα γιατί τον επέκρινε για τις απόψεις του - iefimerida.gr

Χρυσαυγίτης γυμνασιάρχης μήνυσε τον δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα γιατί τον επέκρινε για τις απόψεις του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Εμπρός» της Λέσβου, Στρατής Μπαλάσκας, συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο ύστερα από μήνυση γυμνασιάρχη που υπηρετεί σε γυμνάσιο του νησιού και συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή.


Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973» συνοδευόμενο από δύο ανάλογες ταινίες μικρού μήκους.
Στο δημοσίευμα απάντησε ο δημοσιογράφος με το άρθρο του «Προκαλεί με την ανοχή, τίνων» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εμπρός" της Λέσβου. Σε αυτό ασκεί δριμύτατη κριτική στην ανάρτηση του γυμνασιάρχη για το Πολυτεχνείο και καταγγέλλει ως απαράδεκτο και επικίνδυνο ένας εκπαιδευτικός να δημοσιεύει τέτοιες απόψεις.
Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό που αρθρογραφεί συστηματικά και επώνυμα σε τοπική εφημερίδα ενώ διαδικτυακά συχνά χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Βαίνων ο Λοκρός". O Στρατής Μπαλάσκας όταν ενημερώθηκε για την μήνυση και την αυτόφωρη διαδικασία πήγε στην Αστυνομία όπου και συνελήφθη εν συνεχεία μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου και παραπέμφθηκε σε δίκη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η οποία αναβλήθηκε τελικά για την επόμενη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.
Στον διωκόμενο δημοσιογράφο συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή, η πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τομέα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι εκπρόσωποι φορεών.
Το Σωματείο Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου(ΣΕΜΜΕΛ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη σύλληψη του δημοσιογράφου και ζητά να σταματήσει η δίωξη του δημοσιογράφου καθώς ο μηνυτής Γυμνασιάρχης κ. Μακρυπούλιας είναι γνωστός για τις "εθνικοσοσιαλιστικές του πεποιθήσεις" και η μήνυση αυτή έχει ως στόχο την τρομοκράτηση και τη φίμωση του δημοσιογράφου.
Ο Σύριζα Λέσβου σε ανακοίνωση του εκφράζει την αλληλεγγύη του στο διωκόμενο δημοσιογράφο σημειώνοντας: «Προκαλεί πραγματική ανησυχία η σπουδή με την οποία οδηγείται να δικαστεί στο αυτόφωτο πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας, γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική από την τοπική εφημερίδα της Λέσβου «Εμπρός», στις ανιστόρητες απόψεις γνωστού γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης, ότι οι νεκροί του Πολυτεχνείου ήταν «ένας μύθος». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αντί να διερευνηθεί το βάσιμο των όσων αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος και να διερευνηθεί ο ρόλος του γυμνασιάρχη στο σχολείο και η επίδρασή του στη διάδοση φασιστικών ιδεών στους μαθητές, επιλέγεται να παραπέμπεται στο αυτόφωρο, όποιος τολμήσει να ασκήσει κριτική για τις φασιστικές απόψεις του γυμνασιάρχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δημοσιογράφο και ζητά την άμεση παύση της δίωξης».

Χρυσαυγίτης γυμνασιάρχης μήνυσε τον δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα γιατί τον επέκρινε για τις απόψεις του | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ